Предстоящото разрешение за ваксината срещу коронавируса на Pfizer в Съединените

...
Предстоящото разрешение за ваксината срещу коронавируса на Pfizer в Съединените
Коментари Харесай

Разкриха колко много пари ще изкарат Pfizer и Moderna от ваксината срещи К-19

Предстоящото позволение за имунизацията против ковид на Pfizer в Съединените щати е значим мотив за науката, стопанската система и човечеството. Това обаче е и добра опция за изкарване на доста пари за фирмите, които създават имунизациите, написа

Анализатори от Wall Street предвиждат, че Pfizer и Moderna ще генерират 32 милиарда $ доходи от COVID-ваксините единствено през идната година. И това е единствено финансовата страна на въпроса, без да се регистрира какъв брой добра реклама ще е за тези компании основаването на лекуване за ковид.

Това е изключително значимо за Moderna – млада биотехнологична компания, за която малко хора са чували през 2020г., която скоро се чака да получи позволение от FDA за приложимост на нейната ваксина.

Pfizer се чака да изкара 19 милиарда $ от имунизациите през 2021г., твърди Морган Стенли. През 2020г. приходите на компанията са били едвам 975 милиона $.

Печалбата няма да е напълно за Pfizer. Компанията ще би трябвало да раздели приходите с BioNTech – немската компания, с която си партнира за създаването на имунизацията.

Независими специалисти в четвъртък предложиха на FDA да разрешат за незабавна приложимост имунизацията, създадена от консорциума. Очаква се това да стане в идващите дни.

По-рано този месец Обединеното кралство позволи използването на имунизацията на Pfizer. Очаква се през 2022г. и 2023г. приходите на компанията да са 9,3 милиарда $.

След основаването на имунизацията, акциите на компанията набъбнаха с 12% единствено тази година.

Акциите на съвсем непознатата до момента Moderna скочиха със 700% единствено тази година, а компанията към този момент се прави оценка на 62 милиарда $.



Очаква се Moderna да завоюва 13,2 милиарда $ доходи от COVID-ваксини.

Това е голяма сума, изключително за компания, която е генерирала единствено 60 милиона $ продажби през 2019г. и в никакъв случай преди този момент не е лицензирала артикул.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР