Предстоящият зимен сезон очакваме да е по-добър от предишния, който

...
Предстоящият зимен сезон очакваме да е по-добър от предишния, който
Коментари Харесай

Туристическият министър изненада с прогноза за зимния сезон

Предстоящият зимен сезон чакаме да е по-добър от предходния, който беше рекорден, изненадващо съобщи през днешния ден пред медиите във Варна министърът на туризма Илин Димитров, който участва на откриването на Дълбокотехнологичен иновационен порт Варна в Икономическия университет в града.

Той добави, че упованията са на база на първичните данни за записвания, които са доста положителни. Записванията вървят доста добре, уповавам се да няма внезапни завои в геополитическата обстановка и да имаме прекрасен сезон, уточни Димитров. По думите му страната ни има растеж на редица пазари, част от тях са Англия, Израел, където си възвръщаме позициите доста добре.
-->
Според него записванията са положителни ненапълно поради положителната ни реклама, както и за това, че непознатите пазари в Западна Европа покачиха доста цените си, а у нас не толкоз високи.

Министърът сподели още, че е предложил обезщетения и таван на тока и газа за сектора, само че това зависи от народните представители, които би трябвало да гласоподават бюджета. По думите му е препоръчано да се задържи 9% Данък добавена стойност, което е основно. Предложили сме това, което е било до момента, а то е положително за бизнеса, сподели още Димитров.

Той разяснява още, че за него парите за реклама на туризма би трябвало да бъдат няколко пъти повече от сегашните. Сега разполагаме с 18 милиона лв., а нашите съседи и съперници като Турция и Гърция разполагат надлежно с над 511 милиона лв. и 250 милиона лв.. За да бъдем съответни на пазара, ние би трябвало да разполагаме със средства, счита министърът и посочи, че сега има предложение за смяна в Закона за публичните поръчки, с цел да може да се популяризира непосредствено, без да се вършат публични поръчки, само че единствено в обществени медии.

Това е по този начин, тъй като би трябвало да се цифровизираме, над 71% от покупките на туристически услуги се случват през телефона и нашата задача е да влезем в телефоните и преносимите компютри на европейците, съобщи Димитров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР