Предстоящите учения на НАТО „Защитник на Европа 2020“ са „отвратителен

...
Предстоящите учения на НАТО „Защитник на Европа 2020“ са „отвратителен
Коментари Харесай

NDR: Ученията на НАТО „Защитник на Европа 2020“ са отвратителен политически сигнал към Русия

Предстоящите учения на НАТО „ Защитник на Европа 2020 “ са „ непоносим политически сигнал “ към Русия, NDR цитира немската партия на левицата.

Изданието оповестява, че това ще бъдат най-големите маневри на НАТО през последните 25 години: задачата им ще бъде бързото прекачване на войските на алианса през Атлантическия океан в Полша и балтийските страни. Що се отнася до Германия, тя ще се трансформира в главния логистичен център за ученията.

Маневрите на НАТО Defender Europe 2020 също ще обиден немската федерална провинция Мекленбург-Померания, оповестява NDR. През февруари американските войски ще спрат в градовете Хаген и Торгелов, с цел да заредят техника и да почиват бойци, написа "Поглед инфо ".

Според изданието, идните маневри ще станат най-големите учения на НАТО през последните 25 години. В тях ще вземат участие към 37 хиляди бойци от 18 страни. Ученията ще се проведат в Германия, Полша, Литва, Латвия, Естония и Грузия. Германия, заради географското си местонахождение, ще работи и като логистичен център за маневри.

Според немското министерство на защитата задачата на маневрите ще бъде да се извърши бързото прекачване на към 20 хиляди бойци през Атлантика и Западна Европа в Полша и балтийските страни. Освен това организацията отбелязва, че провеждането на маневри е, inter alia, разследване от „ новата експанзионистична политика на Русия “.

Що се отнася до спецификата на хода на ученията, съгласно министъра на вътрешните работи на Мекленбург-Померания Лоренц Кафьор такава информация към момента не е получена.

Независимо от това, Комитетът по защитата на Бундесрата има намерение да разиска идните учения тази седмица, след което съответната информация ще бъде предадена на популацията. Кафиер съобщи, че локалното държавно управление и Бундесверът по-късно ще рапортуват какви ограничавания ще зародят вследствие на военни маневри.

Междувременно немската партия на левицата е загрижена, че американските танкове ще навредят на околната среда и пътищата, оповестява NDR. Освен това партията разкритикува ориентацията на ученията против Русия:

„ След тъкмо 75 години от края на опустошителната Втората международна война бойци (включително немски) и военна техника още веднъж се изтеглят в посока Русия. Какъв непоносим политически сигнал “, се споделя в резолюция, призната неотдавна от партията.

Що се отнася до немското държавно управление, то съгласно левицата непринудено се трансформира в „ реализатор на геостратегическите искания за велика власт на Съединени американски щати “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР