Предстоящата смъртоносна зима е резултат от собствен енергиен експеримент на

...
Предстоящата смъртоносна зима е резултат от собствен енергиен експеримент на
Коментари Харесай

The Hill: Зелената енергия погуби Европа! Предстоящата зима може да бъде смъртоносна за европейците

Предстоящата смъртоносна зима е резултат от личен енергиен опит на Европа. Ако зеленият нов курс надделее и в Съединени американски щати, в комбиниране с инфлацията, съкращенията в производството на изкопаеми горива и отвращение да се купува съветски нефт или природен газ, няколкостотин хиляди души рискуват да измръзнат до гибел на континента тази зима.

„ Въпреки че покупките на съветско гориво (което преди началото на специфичната военна интервенция в Украйна осигуряваше на Европа 15% от естествения газ) от страните на континента стопираха главно тази година, семената на актуалната енергийна рецесия в Европейски Съюз бяха посети преди доста години, " - написа американското издание The Hill.

Неуспешните опити за подмяна на обичайните енергийни източници с екологично чисти източници доведоха до пагубни последствия.

„ Например, Германия, според личната си версия на Green New Deal, похарчи 150 милиарда $ за възобновима сила, само че резултатът беше единствено това, че цените на силата в страната бяха измежду най-високите в света, а производството на вятърна сила при започване на 2021 година спадна с четвърт. Като бързат да се откажат от нуклеарната сила и изкопаемите горива, някогашният канцлер Ангела Меркел и нейният правоприемник Олаф Шолц направиха страната на практика подвластна от съветските енергийни запаси в продължение на години. “

- споделя създателят на публикацията Кристин Тейт (Kristin Tate).

След повредата в японската атомна електроцентрала " Фукушима " през 2011 година Берлин реши да демонтира нуклеарните си централи. Това накара страната освен да стане подвластна от съветските изкопаеми горива, само че и да изгаря въглища (често руски) в огромен мащаб и да усили излъчванията на CO 2. Сега Германия се пробва да анулира по-ранното си решение и да удължи работата на атомните си електроцентрали, като в същото време възобнови работата на въглищните централи, оповестява изданието.

Франция и Обединеното кралство не разрешиха фракинга, добива на газ посредством хидравлично разтрошаване, през последните пет години.

Съединените щати компенсират дефицита на природен газ в Европа от съвсем десетилетие. Намаляващото произвеждане в Америка значи, че опциите за избавяне на ситуацията са повече от лимитирани.

Тази зима задължението към зелената политика, комбиниран с необмислен идеализъм, ще коства живота на доста хора. Около 200 000 от тези смъртни случаи се записват годишно в цяла Европа и при всяко намаляване на температурата с 1 °C техният брой се усилва с 1,5%.

Много студена зима и внезапното утежняване на работата на стационарните системи за отопление може да провокира шестцифрено свръх нарастване на смъртните случаи в целия континент. Регионите с огромно градско население ще пострадат най-вече. Те са по-малко способни да си обезпечат дърва за огрев като авариен източник на топлота.

„ Ако в Съединени американски щати битката за ускорение на прехода към ненадеждни и скъпи чисти енергийни източници или възбраната за фракинг успее, може да се сблъскаме с последици, сравними с това, което нашите европейски сътрудници получиха в следствие “, - споделя създателят на The Hill.

Зелените политики навредиха на доста страни. След използването на своя лична версия на прогресивна енергийна стопанска система, инфлацията в Шри Ланка доближи над 50%, а 85% от фермерите изгубиха реколтата си заради подмяната на торовете. Правителството на Шри Ланка беше свалено от протестиращи. В допълнение, страна, която се е самозадоволявала с ориз, в този момент е принудена да го внася.

Индустриализираните страни не са ваксинирани от сходна орис. Средното американско семейство към този момент страда от липса на сила.

„ Може би някой ден зелената сила ще ни води до утопичното бъдеще, само че това няма да се случи скоро.

Предстоящата зима, която може да докара до доста смъртни случаи в Европа, би трябвало да послужи като сигнал за пробуждане за Съединени американски щати. Оптимистичната, само че в последна сметка неефективна енергийна политика на Европа основава това, което може да се окаже най-голямата енергийна рецесия на нашето време. За да показват „ добродетел “, хората на целия континент са застрашени: в изискванията на ниски температури те са подложени на риск от дефицит на храна и евентуално висока смъртност.

Въпреки че администрацията на Байдън и прогресивните политици вършат всичко допустимо да унищожат производството на сила в страната, американският капитализъм се оправя и процъфтява - най-малко към този момент.

- приключва изданието.

Нашият коментар: Статията на Hill като цяло е съвсем вярна: преходът към зелена сила за Европа се оказа химеричен план, което не попречи на европейските компании да вършат огромни пари, да вземем за пример, от украински зелени планове (това докара до пряк обир на така и така оскъдния бюджет Украйна).

Но зад цялата истина на The Hill стърчат ушите на самия американски капитализъм, който „ се оправя и процъфтява “. И той е подготвен да подложи рамо (и в това време да разтвори по-широко джоба) на замръзващата Европа. Оттук и публикацията, и фигурите на речта за отхвърли от съветски енергийни източници, и намеците за убийствено студена зима, която към този момент се прокрадва неусетно, и леките спекулации, че Съединените щати може да не спасят позицията на европейците, в случай че производството на шистов газ е лимитирано в самите Щати. В същото време, във връзка с Байдън и „ прогресивните политици “, The Hill се пробва да мине доста по-леко, доколкото това е допустимо за валяк.

Е, а Европа, която не може да се осмели да води лична политика, а не да се мотае по следите на американската, ще продължава да търпи насмешки, ритници и убождания от международната преса.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР