Предстоящата днес церемония по завършване на строителството на морския участък

...
Предстоящата днес церемония по завършване на строителството на морския участък
Коментари Харесай

Йени шафак: Исторически ден за Турски поток

Предстоящата през днешния ден гала по довеждане докрай на строителството на морския сектор на газопровода " Турски поток ", на която ще участват президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин, е измежду водещите тематики на турския щемпел.

" Исторически ден за мегапроекта " ( " Акшам " ), " Исторически ден за Турски поток " ( " Йени шафак " ), " Изтокът и Западът се свързват " ( " Миллиет " ). Това са някои от заглавията на турските вестници по тематиката.

Днес в Турция ще се състои церемонията по завършването на строителството на морския сектор на един от най-големите планове за газопроводи в света, отбелязва " Акшам ".

Президентите Ердоган и Путин ще участват на днешната гала за довеждане докрай на строителството на морския сектор на газопровода, по който ще се транспортира 31,5 милиарда куб. м. газ годишно за Турция и Европа. Половината от газа ще бъде за Турция, а другата половина за европейски страни, написа " Миллиет ".

С реализирането на газопровода " Турски поток " Турция, която е мост сред Изтока и Запада, ще се трансформира в основна връзка с Източна и Югоизточна Европа, прибавя изданието.

В информация, озаглавена " Гигантска стъпка в енергетиката ", в. " Сабах " написа, че президентите Ердоган и Путин през днешния ден ще подхващат значима стъпка в областта на съдействието сред двете страни в региона на енергетиката.

Очаква се с изключение на въпроси, свързани със съдействието в областта на енергетиката, държавните глави да обсъдят редица други въпроси, измежду които развитията в Сирия и следствието на убийството на известния саудитски публицист Джамал Хашоги, показва изданието.

Турските вестници означават, че днешната среща на Путин и Ердоган ще бъде шестата за последните единадесет месеца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР