Предстои важна седмица, в която ще стане ясно дали ще

...
Предстои важна седмица, в която ще стане ясно дали ще
Коментари Харесай

Хаджигенов: Ако има кабинет Василев всяко негово действие ще е предмет на мръсна сделка.

Предстои значима седмица, в която ще стане ясно дали ще има кабинет „ Василев”.

„ Асен Василев се изяви като по-добър оратор. Той поставяше по-добре тезите си. Петков беше по-разхвърлян и от време на време в действителност не се разбираше какво желае да каже. Докато Асен Василев е по-стегнат и би направлявал по-сериозно министрите си, в случай че ги има”, разяснява в предаването „ Здравей, България” Милен Керемедчиев, посланик и някогашен зам.-министър на външните работи.

„ Кабинетът „ Петков” беше вероятен, кабинетът „ Василев” не е вероятен. Той е и нездравословен за самата промяна”, сподели Николай Хаджигенов, придвижване „ Ние идваме”. „ Ако има подобен кабинет, всяко негово деяние ще е предмет на мръсна договорка. Второ, идва зима, войната продължава, в случай че този кабинет изкара зимата, такава каквато концепция са си поставили, по какъв начин ще излезе по-късно? Политически мъртъв”, сподели Хаджигенов.

Според пиар специалиста Георги Куртев, Кирил Петков е почнал да губи позиции вътре в самата партия, а Асен Василев наподобява по-обединяващ.

„ Възможността да се сформира това държавно управление е по-голяма от нула. Друг е въпросът какъв брой ще е стабилно, какви политически последици би имало и какви цели би постигнало”, сподели банкерът Левон Хампарцумян. Той акцентира, че пред страната ни има значими тематики – войната в Украйна, влизането в Еврозоната, Северна Македония, които би трябвало да се вземат решение в Народното събрание.

„ Двама души ще заловен Коронавирус есента и какво вършим с Народното събрание?”, попита Хампарцумян.

Милен Керемедчиев разяснява, че „ плаващите мнозинства”, които се получиха по някои значими тематики последните месеци, в действителност значат „ нестабилна вътрешна и външна политика”.

Що се отнася до връзките с Русия, Милен Керемедчиев съобщи: „ Истерията ще премине скоро от дневния ред. Ще забележим какъв ще е отговорът на Русия. При всички положения, съгласно мен, няма да има закриване на посолството. Тази нервност е стихия в чаша вода”.

„ Този удар може да наподобява от дипломатическа позиция леко дърварски, само че удря мрежата най-малко за 6 месеца. А възобновяване на тази мрежа ще бъде към този момент мъчно, тъй като хората в службите към този момент не са единствено съветски повлияни, а несъмнено има и някои младежи, които ще желаят да създадат кариерата си, пречейки тази мрежа да се възстанови”, счита Левон Хампарцумян.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР