Предстои важна промяна с винетките, засягаща всеки шофьор. Гражданите ще

...
Предстои важна промяна с винетките, засягаща всеки шофьор. Гражданите ще
Коментари Харесай

Промяна с винетките. Една несправедливост се поправя

Предстои значима смяна с винетките, засягаща всеки водач. Гражданите ще могат еднократно да поправят закупена електронна винетка, в случай че са позволили техническа неточност при въвеждане на данните за автомобила.

" Има публично разискване, което тече сега, ще завърши някъде към края на месеца. За самата винетка има предложение за смяна, когато има неточност при закупуването на винетките и записването на регистрационния номер, да има опция за смяна до два признака, в това число и да може да се промени и категорията на транспортното средство, в случай че е позволена такава неточност, планувано е да се прави еднократно ", разяснява пред БНР националният представител от Движение за права и свободи Халил Летифов, зам.-председател на Движението и зам.-председател на Парламентарната Комисия по превоз.

От началото на годината доникъде на март в Националното тол ръководство към Агенцията " Пътна инфраструктура “ са постъпили близо 1400 заявки за промяна на сбъркана електронна винетка.

От подадените заявки най-вече са случаите на сбъркани знаци от регистрационния номер - към 600. На последващо място - към 427 са случаите на сбъркана категория на пътното транспортно средство вместо за лек автомобил до 3,5 тона. Грешно е въведена категорията за ремарке на лек автомобил.

В 90 от случаите е сбъркана страната на регистрацията на пътното транспортно средство. На близо 300 заявки е отказана промяна, защото сбърканата винетка е издадена на действителен регистрационен номер пътно транспортно средство с идентични в началото заявените данни за държавна регистрация и номер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР