Предстои организирането на международен конкурс за архитектурен проект за новия

...
Предстои организирането на международен конкурс за архитектурен проект за новия
Коментари Харесай

Организират конкурс за архитектурния облик на новата сграда на Карин Дом във Варна

Предстои организирането на интернационален конкурс за архитектурен план за новия Карин Дом във Варна, научи Moreto.net

Уникалният за страната терапевтично-образователен център ще бъде построен наоколо до Очната болница във Варна в идеалния център на града - сред улиците “Дойран ” и “Кирил Шиваров ”, като финансирането на новата постройка се дава на Карин дом от датските Фондации ВЕЛУКС. Фондациите VELUX се състоят от двете благотворителни фондации VILLUM FONDEN и VELUX FONDEN. Сред техните грантове са научни, екологични, обществени и културни цели в Дания и в интернационален проект. През миналата 2018 година двете фондации са дали общо безплатни средства в размер на почти 168 милиона евро.

Към момента активността на Карин дом се осъществя в фамилната вила (построена през 1908г.) на фамилия Станчови, предоставена за прилагане за основаването на първия по рода си център за деца със специфични потребности още през 1996г. Сградата все по-трудно дава отговор на потребността на организацията да развива обучителните действия, както и да вкарва нови подходи и услуги за по-пълноценното развиване на децата със специфични потребности и тяхното приобщаване, това бе и причина през януари тази година локалният парламент даде безплатно на Карин дом имот с повърхност от 2450 кв.м.

За да избере най-вдъхновения и новаторски образ за новата постройка, Карин дом ще провежда интернационален конкурс за архитектурен план, който се чака да започва в средата на месец ноември, оповестяват от организацията за Moreto.net Той ще се осъществя с поддръжката на Камарата на архитектите в България, а за жури са поканени одобрени експерти от страната и чужбина. В състезанието могат да вземат участие български и задгранични лица или техни обединявания с архитектурна проектантска дееспособност в съответната страна на регистрация.

С цел изследване на публичното мнение и набиране на хрумвания и оферти по отношение на построяването на новия Карин дом са извършени фокус-групи с родители, представители на институциите и на бизнеса. Резултатите демонстрират, че упованията са организацията да продължи активността си, като я надгради с ранно диагностициране и оценка на развиването, образуване на спортни занимания и обучаване на треньори по какъв начин да работят с деца със специфични потребности, да има лечебен басейн, както и занималня за деца. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР