Предстои ни много дълъг път, който започва с промените в

...
Предстои ни много дълъг път, който започва с промените в
Коментари Харесай

Христо Иванов: Голямата кауза не е просто да променим Конституцията, а да се научим на консенсус - не да казваме аз

Предстои ни доста дълъг път, който стартира с измененията в главния закон - те задават най-широката рамка, в която да изградим цялата структура. Ще би трябвало да се трансформират процесуалните закони и други институционални старания, с цел да може българите да видят самостоятелен съд и прокуратура с по-голямо доверие. Това сподели в изявление за " Панорама " съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов. 

" Голямата идея не е просто да променим Конституцията, а да намерим технологията на консенсуса. Не да споделям " аз " или " ние ", а да се научим да вършим консенсуси ", акцентира той.

Христо Иванов изясни, че усилието би трябвало да е щафетно и групово, а не да се робува на егото.  " Наложи ни се да вършим конституционните промени, обединявайки съперници, непримирими до неотдавна политически сили в името на търсене на огромна национална цел. То не се случва елементарно, не се случва красиво ", уточни националният представител.

" Президентът през днешния ден бе очевидно раздразнителен ", означи той.

" Ако успеем да се научим да живеем в дребни порции власт, да няма огромни партии-исполини, а междинни по величина партии, които се постанова да договарят и предоговарят всичко - ще се получи. Днес си от горната страна, на следващия ден - изпод. Институциите би трябвало да са задоволително самостоятелни, с цел да можем да оцеляваме и по двата метода.България има потребност от разграждане на властовите центрове и технология на консенсуса ", заключи Христо Иванов. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР