Предстои малка революция в света на ръгбито. Досега само с

...
Предстои малка революция в света на ръгбито. Досега само с
Коментари Харесай

Революционна промяна се очаква на турнира по ръгби Шестте нации

Предстои дребна гражданска война в света на ръгбито. Досега единствено с номер, вариращ от 1 до 23, на фланелките на играчите ще бъдат изписани и имената им. Това ще се случи за първи път в историята на ръгбито по време на шампионата на Шестте народи, който стартира на 2 февруари с мача сред Франция и първенците от последното издание на конкуренцията Ирландия.

Британското издание The Telegraph, представено от Le Parisien, оповестява, че това решение среща необятна поддръжка от шестте страни, участващи в шампионата: Англия, Шотландия, Франция, Уелс, Ирландия и Италия. Новинарският ежедневник показва още, че смяната би трябвало да бъде утвърдена по време на последното съвещание на борда на шефовете преди началото на надпреварата.

Смята се, че тази смяна е стимулирана от желанието да се разпространява спортът измежду по-широка и по-млада публика, тъй че те елементарно да разпознават играчи, които не познават.

„ Вярваме, че имената на играчите върху фланелките ще приближат почитателите до интернационалните звезди на нашата игра и чакаме с неспокойствие да забележим реакцията на тази самодейност “, сподели преди време Бил Суини, основен изпълнителен шеф на интернационалната федерация по ръгби.

Първият тим, който излезе с фланелки с имената на ръгбистите бе отборът на Англия през октомври 2022 година Техният образец бе последван от Шотландия и Италия по време на международното състезание през 2023 година във Франция. " Сините " XV също опитва с тази оригиналност предишното лято по време на подготвителните си мачове за домашния шампионат.

Подобно на футбола, ръгбито се надява с изключение на да добие още по-голяма известност и да обезпечи спомагателен източник на приходи за федерациите.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР