Предстои КНСБ да обяви своя доклад за нарушения на правата

...
Предстои КНСБ да обяви своя доклад за нарушения на правата
Коментари Харесай

Заплатите на светло: Предлагат да падне тайната на възнаграждението

Предстои КНСБ да разгласи своя отчет за нарушавания на правата на работното място. Един от резултатите е, че дамите по-често стават жертви. Предложена е инструкция, съгласно която да падне тайната на заплатата, а компаниите да са длъжни да разгласяват на интернет страниците си стартовите хонорари на своите чиновници.

„ В доста компании мениджърите задължават хората да пазят заплащането си в загадка ", съобщи по NOVA NEWS вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов.

" Така, обаче, се получава разлика, защото в някои случаи чиновници, изпълняващи идентични отговорности, на една и съща позиция, получават друго възнаграждение. Това е смисълът на директивата, тя не приказва единствено за уеднаквяване на разликите сред мъжете и дамите, а и за уеднаквяване на работата в една и съща служба. Трябва да има ясни критерии и по тях да се доближи до образуване на работната заплата ”, добави Капитанов.

Според доцент Щерьо Ножаров, стопански консултант в БСК, заплатите не може да се съпоставят. „ Директивата не е транспонирана от никой, към момента не са ясни съответни детайлности ”, добави той.

„ Това, което планува директивата, е сериозен напън - финансов и административен, върху бизнеса. Това ще форсира съществено инфлацията, защото от бизнеса се изисква да поддържа непрекъснати регистри за всички детайли на заплащането на всеки чиновник ”, сподели още Ножаров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР