Предстои един от най-силните сезони за световния футбол от няколко

...
Предстои един от най-силните сезони за световния футбол от няколко
Коментари Харесай

Какво е „безценно“ за Лионел Меси?

Предстои един от най-силните сезони за международния футбол от няколко години насам. Финалът на УЕФА Шампионската лига наближава в края на май, ентусиазмът по целия свят е осезателен, а Mastercard и футболната легенда Лионел Меси подаряват на почитателите на най-популярния спорт в света свое персонално ‘priceless’ обръщение.

Меси показа видеото пред света с прочувствени думи в своя профил в Instagram. В него той обръща взор обратно, с цел да си спомни оня миг като дете, когато още единствено мечтае за огромното игрище. С помощта на изкуствен интелект AI, той се среща със своето детско аз и споделя за могъщото въздействие, което тази пристрастеност продължава да оказва в неговия живот, а и в живота на милиони хора по света



.„ Иска ми се и в действителния живот да имам опцията да приказвам с по-младото си аз, за ​​да му вдъхна убеденост и да му кажа, че упоритата му работа и жертвите ще се отплатят и че той ще продължи да играе играта, която обича “, споделя Лионел Меси.

Екипът, който стои зад реализирането на плана споделя, че едно от най-големите провокации е точно “съживяването” на Лионел Меси като дете. Във видеото са употребявани нови образни резултати, огромен брой негови детски фотоси, видеа, референции за придвижване и технологии от ново потомство - VFX (Visual Effects) Neural Rendering и 'Synthetic Render', с цел да се реализира удивителния резултат. Mastercard e измежду първите марки, които употребяват тези технологии за реклама.

“Технологиите са невероятни,” прибавя Меси. “Когато демонстрирах видеото на фамилията си, те не можеха да повярват, че някой е могъл да направи това – напряко настръхнах като видях себе си в този момент по какъв начин приказвам на себе си като по-малък. “

„ Много се радваме, че дружно с Меси може да напомним какъв брой е значимо да следваш сърцето си и да определиш своите персонални цели – това, което е най-важно за теб. Това се оказва изключително настоящо точно в този момент. С неспокойствие чакаме финала в Париж, където почитателите ще се допрян още веднъж до своята пристрастеност – футбола. “, споделя Раджа Раджаманар, Chief Marketing & Communications Officer на Mastercard.



Последните години всеки от нас имаше опция да премисли своя вътрешен свят и да загърби непотребното, с цел да направи място на същински значимото в него. Периодът на провокации и акомодация въодушевиха акцията #PricelessToMe на Mastercard с Лионел Меси. Звездата е дълготраен световен дипломат на Mastercard и непреходното обръщение „ Priceless”, запазена марка на марката от 1997 година, когато за първи път се излъчва в Съединени американски щати.

Скорошно изследване, извършено от Mastercard Economics Institute, демонстрира, че футболът изрично владее сърцата на европейците. Това е бил най-гледаният спорт онлайн през 2021, а наклонността се обрисува да се резервира и през 2022. Според показателя на Mastercard, съвсем седем от 10 (69%) европейци са гледали футболен мач онлайн предходната година, а 32% са играли играта сами. Половината от интервюираните имат вяра, че известността на футбола ще нарасне още повече тази година и макар двете години, в които хората бяха дистанцирани от огромните всеобщи мероприятия, 65% от запитаните са споделили, че са подготвени да посетят спортно събитие онлайн, а 44% биха пътували до друга страна за задачата. У нас 77% от участвалите в изследването настояват, че се усещат удобно да гледат надпревари онлайн, а тези, които биха подхванали пътешестване до друга страна, с цел да участват на спортно събитие, са 49%.

Също по този начин в България 60% от участвалите в изследването споделят, че избират разходките измежду природата и нанагорнище в планината, 37% са заложили на карането на колело, 36% са практикували тичане през последните 2 години, а 39 % – плуване. Един от водещите спортове у нас е шахът – за 33% той е бил главно спортно занятие, а за 40% това са видеоигрите. Традиционните спортове, отстъпват на все по-разпространените йога, практикувана от 40% от участниците в изследването, до момента в който на футбол и волейбол, са заложили надлежно 26% и 19%.

Анализът на Mastercard Economics Institute демонстрира, че разноските на европейците за потребителски карти за спортни артикули, услуги и прекарвания са се нараснали с 2,5% през 2021 година спрямо равнищата преди пандемията (2019 г.), като продажбите на дребно на спортни артикули, като стикове за голф, топки за тенис и колела, бележат повишаване с 14,6%.

Mastercard е формален спонсор на някои от най-популярните спортни надпревари в Европа, като УЕФА Шампионската лига, Откритото състезание, Ролан Гарос, Световната купа по ръгби за дами и Европейското състезание на League of Legends.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР