Предстои да стане ясно какво е неврологичното състояние на 8-годишното

...
Предстои да стане ясно какво е неврологичното състояние на 8-годишното
Коментари Харесай

Детето, ударено от мълния в Бургас, няма мозъчни увреждания, вадят го от медикаментозната кома

Предстои да стане ясно какво е неврологичното положение на 8-годишното момченце

Детето, което през вчерашния ден по време на мощната стихия, връхлетяла Бургас, бе ударено от гръмотевица пред родителите му на плажа в града, няма увреждания на основния мозък. Това научи Флагман от свои източници в УМБАЛ-Бургас, където от през вчерашния ден 8-годишното момченце е настанено. Това ще разреши на лекарите последователно да го извадят от медикаментозната кома, в която бе сложено то, с цел да се избави живота му.

Тази заран стана ясно, че първото проучване, което би трябвало да се направи, е точно това на мозъка, тъй като имаше опасения, че мълнията е засегнала и централната нервна система на детето. Тези опасения обаче за благополучие не се оправдаха. След като бъде изведено от медикаментозната кома, ще се създадат редица проби, които да ревизират неврологичния статус на момченцето.

Както Флагман пръв заяви, към 18:20 през вчерашния ден, детето, което дружно с родителите си е било на плажа в морския град, е било ударено от гръмотевица. Свидетели описаха, че в миговете след случилото се, майката е правила изкуствено дишане уста-в-уста на сина си, до момента в който бащата е правил сърдечен масаж, след което го е откарал на ръце до болничното заведение – в клинична гибел.

Бързата реакция на медиците обаче съумя да върне сърдечната активност на 8-годишното едвам 5 минути след постъпването му в болница. Въпреки положителните вести, заплахата за живота на детето не е отминала. То е с обгаряния в региона на гърдите и седалището. Цял Бургас се моли за живота му.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР