Представянето на дългоочаквания албум InFusion (Вливане) на джаз иконата Теодосий

...
Представянето на дългоочаквания албум InFusion (Вливане) на джаз иконата Теодосий
Коментари Харесай

Теодосий Спасов и Иван Шопов ще изсвирят албума InFusion на живо на 24 ноември

Представянето на дълго чакания албум " InFusion " ( " Вливане " ) на джаз иконата Теодосий Спасов и майстора на електронния тон Иван Шопов ще бъде на 24 ноември в " Пространство 108 " (бул. " Раковски " 108, София) с концерт, на който музикантите ще изсвирят всички композиции от албума.

Като специфични посетители в събитието ще се включат вокална група Авигея и пианистът Димитър Бодуров, взели участие и в записите на албума. Визуалната среда ще е дело на Лора Шопова.

Албумът, събрал творчеството на Теодосий Спасов (кавал) и Иван Шопов (програминг и китара) от 2016 година насам под същото име, съдържа 10 трака. Всички те носят мултижанровия дух на концертите, които двамата музиканти изнасят през последните две години в България и чужбина. Минималистичният джаз, потънал в електронна атмосфера и комбиниран с фолклорни детайли, който двамата извършват, е претърпял основна еволюция в студийната версия. Най-значимата оригиналност е, че в записите на всички композиции вземат участие гост-музиканти от няколко континента, всеки от които е институция в света на етно джаза и уърлд музиката.

Своя принос за основаването на един същински вселенски и въодушевен от международното културно разнообразие албум дават Ерик Трюфа от Франция (тромпет), Гжех Пьотровски от Полша (саксофон), Мино Синелу от Ню Йорк (перкусии), Рут Майер от Норвегия (вокали), Мерлин Еторе от Канада (перкусии), Аса Карсън от Англия (програминг). Българското начало в творбата акцентират Димитър Бодуров (пиано), Иван Андреев (барабани) и група Авигея (вокали).

" InFusion " вплита в едно разнообразни жанрове и разнородни музикални обичаи. Благодарение на отпечатъка, оставен от интернационално приетите актьори, които не се опасяват да разчупят личните си граници и да опитват, слушателят може с идентична лекост да се потопи в света на уърлд джаза, да се допре до актуалната електро фюжън сцена и да се наслаждения на мултижанрови композиции, които да го изстрелят в разнообразни действителности.



На 24 ноември, по време на концерта-промоция, присъстващите ще могат да се снабдят с албума на щанда във фоайето на " Пространство " 108 на цена 20 лева След премиерата той ще бъде разполагаем и онлайн от www.shop.ivanshopov.com, както и в определени музикални магазини. Предвидено е и особено меломанско издание на грамофонна плоча, което ще излезе публично на пазара при започване на 2019 година като за цялостното наслаждение на слушателя артистите приготвят 180-грамов бял винил.

Билети ранно пиле на цена 20 лева са налични в магазин " Яко " (ул. " Граф Игнатиев " 43) и в системата на ticketportal.bg, НДК, OMV, " На Тъмно " и книжарници " Booktrading ". На мястото на събитието билетите ще бъдат на цена 30 лева

" InFusion " траклист:

01. Anticipation / Предусещане (с присъединяване на Димитър Бодуров)
02. The Lost Whales / Изгубените китове (с присъединяване на Димитър Бодуров)
03. Humility / Смирение (с присъединяване на Димитър Бодуров)
04. The Cloud Creator / Създателят на облаци (с присъединяване на Ерик Трюфа, Иван Андреев и Димитър Бодуров)
05. Dad’s Portrait / Портретът на баща (с присъединяване на Аса Карсън)
06. Infusion / Вливане (с присъединяване на Димитър Бодуров)
07. I Fly Forward / Летя нататък (с присъединяване на Мерлин Еторе)
08. Silent Song / Мълчана ария (с присъединяване на Рут Майер)
09. The Technique of Ecstasy / Техника на екстаза (с присъединяване на Мину Синелу)
10. We’ll Stay In Touch / Пак ще се чуем ( с присъединяване на Иван Андреев и Авигея)
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР