Представям си това разсейване около енигмата, около тайнствеността в която

...
Представям си това разсейване около енигмата, около тайнствеността в която
Коментари Харесай

Соня Момчилова: Трябва да сме много бдителни по отношение на медийното съдържание, което е достъпно за децата

Представям си това разпръскване към енигмата, към тайнствеността в която работи регулатора, бавно лека да преодолеем този вид по който се е работило години наред. Все по нескрито ще бъде това, което вършим. Радвам се, че сътрудниците възприеха това предложение да се излъчваме в действително време, когато заседаваме, да се чува, да се вижда, да се съди по тази причина, което вършим, когато взимаме решение, когато обсъждаме мъчителните за българската медийна среда тематики. Считам, че това е потребния, цивилизования и либерален метод по който би трябвало да работи този орган в този миг, на този стадий. Това сподели в " Още от деня " новият ръководител на Съвет за електронни медии Соня Момчилова.

" Един мониторинг лишава време. Предстои след непопулярните ограничения, да предприемем и други във връзка с рекламата на хазарта. Съвсем скоро ще бъде свикана полемика, с цел да срещнем обществеността с провалите, които поносим всички ", сподели още Момчилова.

" Например телевизия като Българска национална телевизия разчита за финансови приходи от подобен вид реклама, в този смисъл би трябвало да се откри метод, който от една страна да ги направи свободни и почтени съществуващи и работещи, въпреки това да не намалеят приходите в Българска национална телевизия, които знаем са сериозни така и така. Съвет за електронни медии е подготвен да предложи законови промени свързани с рекламата ", разгласи Соня Момчилова.

" Зрителите разчитат на нашето подпомагане по ред проблеми. Ние изискуем съществуването си на Закона за радио и телевизия. Това на което можем да обосновем нашите решения е таман този закон, който е стар. Но оправданието, че той не е задоволителен също е безпричинно ", разяснява ръководителят на Съвет за електронни медии. Момчилова добави, че Съвет за електронни медии ще бъде улеснен при редица проблеми при възможни нововъведения в Закона за радиото и малкия екран.

" Закон без подозрение е нужен от една страна, от друга аз мисля, че автоцензурата изигра доста неприятна смешка на медийното държание. Иска ми се тази сивота, несмелост да бъде преодоляна ", сподели още Момчилова.

" Процедурата за избора на нов общоприет шеф на Българска национална телевизия е обективна, работеща и даваща опция на всички, които имат предпочитание да вземат участие в това съревнование да се включат. Дава опция след първата фаза, когато има пропуски в изискуемата документи, те да бъдат допълвани, по-късно ще прегледаме концепциите, които се надяваме да са забавни, смислени, прогресивни, и по-късно ще изслушаме самите претенденти, това ще се случи в края на месец юни ", сподели Соня Момчилова.

" Тримата нови сътрудници са потвърдени експерти в своята област, разгадавам на това да се разгласят в отбрана на пропуските, тъкмо този дълг в който са публичните медии преди всичко към хората, които са обществено уязвими. Това допуска досегаемост на медийното наличие за хората, които са с физически увреждания. Затова да сме доста бдителни във връзка с медийното наличие, което е налично за децата. Българска национална телевизия е малкия екран, на която се доверяват нашите родители, която уповавам се ще продължи да се трансформира към положително. Наблюдавам със удовлетворение измененията, които се случват. Модернизирането, което осъществявате и безусловно смятам, че би трябвало да се продължава в този дух, даже още по-смело и по-решително ", разяснява Момчилова.

" Буквално преди часове заваляха някак нападки, може би основателни, ще има време да го осмисля към мен, за непопулярните решения, които ще вземем във връзка на един формат в една комерсиална телевизия. Аз считам, че децата би трябвало да бъдат предпазвани, на тях би трябвало да им бъде задаван различен поведенчески модел. Трябва спрямо целия този конформизъм и комерсиализъм, който ни залива, да демонстрираме и другото ", съобщи още Соня Момчилова.

Вижте целия диалог във видеото.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР