Представителят на домакините Ришар Гаске се класира за втория кръг

...
Представителят на домакините Ришар Гаске се класира за втория кръг
Коментари Харесай

Трима французи продължават напред в Париж

Представителят на домакините Ришар Гаске се класира за втория кръг на шампионата по тенис от сериите " Мастърс " на твърди кортове в зала в Париж с награден фонд 3,73 милиона евро. Полуфиналистът в конкуренцията през 2007 година се оправи с Тейлър Фритц (САЩ) с 6:0, 3:6, 6:3 за 96 минути и прекъсна отрицателна серия от четири следващи загуби в Тура на АТР.

Emotions of the game
— ROLEX PARIS MASTERS (@RolexPMasters)
Гаске взе задатък от 4:1 гейма в решаващия трети сет и резервира преднината си до края. Следващият му противник ще бъде шестия подложен Диего Шварцман (Аржентина).

" Тук съм вкъщи си съм и обичам да играя в Берси, даже и без аудитория. Много, доста съм благополучен от днешното ми показване. Беше ми много по-трудно без поддръжката на почитателите от трибуните, само че съм удовлетворен, че се оправих ", разяснява 34-годишният деец.

Други двама французи също стартираха с победи. Участващият с " уайлд кард " Пиер-Юг Ербер надви над американеца Тенис Сандгрен с 2:6, 6:4, 7:6(4). В третия сет представителят на домакините на два пъти изиска помощ от физиотерапевта поради болки в рамото на играещата дясна ръка, само че въпреки всичко стигна до тайрек. В него той поведе с 5:2 точки и в следствие стигна до триумфа с ас на втори сервис.

Адриан Манарино пък се оправи със сърбина Душан Лайович със 7:6(5, 6:3). Представителят на домакините взе първия сет със 7:5 точки в тайбрека, а във втората част осъществя пробиви в петия и в деветия гейм, с цел да победи. Той беше доста стабилен на сервис, като на даде нито една опция за брейк на противника и взе 46 от 54 разиграни точки при личното си подаване.

Манарино ще срещне във втория кръг Йошихито Нишиока (Япония), а Ербер ще се изправи против номер 10 Милаш Раонич (Канада).

Франция имаше шансове и за четвърта победа, само че ветеранът Жил Симон, полуфиналист в шампионата през 2012 година, пропиля задатък от 3:0 гейма в решаващия трети сет и загуби от Томи Пол (САЩ) с 6:3, 3:6, 3:6.
Италианецът Лоренцо Сонего пък продължи мощната си серия от края на октомври. Финалистът от шампионата във Виена през предходната седмица стартира с безапелационна победа над Александър Бублик с 6:1, 6:4, а идващият му противник ще бъде 16-ия в схемата Алекс де Минор (Австралия).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР