Представителят на Дирекция Човешки ресурси от Изпълнителна агенция Главна инспекция

...
Представителят на Дирекция Човешки ресурси от Изпълнителна агенция Главна инспекция
Коментари Харесай

Инспекцията по труда участва в кариерен форум на Техническия университет - София

Представителят на Дирекция „ Човешки запаси " от Изпълнителна организация „ Главна ревизия по труда " (ИА ГИТ) Иван Илиев взе участие в 12-ото издание на ревюто на работодатели „ Стажове ", проведено от Техническия университет - София (ТУ - София).

На ревюто студентите имаха опция да зададат своите въпроси, свързани с трудовото законодателство, и да се срещнат с активността на ИА ГИТ. Бяха показани брошури, създадени от Агенцията, свързани с трудовите права и изискванията за започване на работа в чужбина.

На форума за поредна година работодателите имат опция да се срещнат със студентите на ТУ - София, с цел да показват опциите за стажове и оповестените работни позиции.

През 2024 година Инспекцията по труда ще продължи да организира осведомителни събития в учебните заведения и университетите за запознаване на младежите с техните трудови права и отговорности и за какво е значимо да съблюдават разпоредбите за безвредна работа. Във фокуса на идните лекции попадат младежите, тъй като те са бъдещи участници на пазара на труда, а културата на предварителна защита се възпитава от най-ранна възраст - още в процеса им на образование.

По този мотив Главната ревизия по труда подписа Споразумения за съдействие и с Висшето транспортно учебно заведение „ Тодор Каблешков ", Минно-геоложкия университет „ Св. Иван Рилски ", Софийския университет „ Св. Климент Охридски ", Лесотехническия университет и Химикотехнологичния и металургичен университет.

Споразуменията за съдействие са налични и на уеб страницата на ИА „ Главна ревизия по труда " в секцията „ За нас " в рубриката „ Сътрудничество и партньорство ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР