Представителството на Business France за България е в посолството в

...
Представителството на Business France за България е в посолството в
Коментари Харесай

Русия принуди Франция да закрие търговското си представителство

Представителството на Business France за България е в посолството в Букурещ

Още по тематиката
Путин и Макрон ще се срещнат преди финала на международното
от Дневник,11 юли 2018
Разочарован от Тръмп, посланикът на Съединени американски щати в Естония подаде оставка
от Дневник,30 юни 2018 Франция закри от 16 юли представителството в Москва на държавната организация за подкрепяне на бизнеса и вложенията, разгласи посолството в Русия. Причината е, че съветските управляващи са уведомили френските представители, че Business France повече няма право на активност на съветска територия.

Съгласно френското законодателство това е организация със статут на " неразделна част от дипломатическата конструкция ", т.е. тя би трябвало да е под отбраната на Виенската спогодба, регулираща дипломатическите представителства и чиновници. Според Русия в страната не може да има конструкция, настояща в границите на френското законодателство, и тя би трябвало да приведе активността си в сходство с съветските закони.

Спорът за Business France продължи дълги месеци и в известието на френското посолство се споделя, че в последно време активността е била съвсем парализирана. На банковите сметки са били наложени противозаконни - съгласно френската страна - запори. Ръководителят на Business France бе експулсиран от страната, въпреки че има дипломатически имунитет, се споделя още в известието.

" Очевидно локалните условия не разрешават Business France да извършва дилемите си на държавна работа в поддръжка на френските предприятия на територията на Руската федерация ", афишира още посолството. Организацията ще продължи да работи, само че като употребява " недържавни сътрудници за да се обезпечи последователност на услугите, които френската страна има намерение да им даде ".

" Интерфакс " заяви в понеделник, че съгласно френски дипломатически източник съветското външно министерство е лишило представителството от дипломатически статут. От министерството отвърнаха, че са удивени от позицията и че не са осведомени за закриването на офиса на Business France.

Външното министерство, представено от Reuters, напомни още, че московски съд е почел тъжба на двама руснаци, работещи в Business France, в трудов спор от 2016-2017 година. Съдът е отказал да признае дипломатическия имунитет на организацията, което значи, че тя работи в Русия " без правно съображение ".

Илюстрация
Къде по света има представителства френската организация

Увеличаване

Къде по света има представителства френската организация

Смаляване
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР