Представителни военни формирования от Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили,

...
Представителни военни формирования от Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили,
Коментари Харесай

Къде и какви тържества ще има за Съединението

Представителни военни формирования от Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, 68-а бригада " Специални сили " и Националната гвардейска част ще вземат участие в тържествата, отдадени на 134-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия, в цялата страна, оповестиха от Министерството на защитата.

Военнослужещите ще отдадат воински почести на починалите за национално избавление и обединяване.

Тази вечер в Пловдив ще се организира тържествената инспекция (заря). Тя ще стартира в 20.30 ч. на площад " Съединение " и в нея ще вземат участие представителни блокове от Сухопътните войски, Военновъздушните сили и 68-а бригада Специални сили.

В Стара Загора в 10.30 ч. военнослужещи от 2-ра механизирана бригада ще поднесат венци и цветя пред паметника на " Защитниците на Стара Загора ".

В Ямбол в 10.30 ч. представителни подразделения от Сухопътните войски и Военновъздушните сили ще вземат участие в ритуала по издигането на националното знаме и в шествието до Паметника на починалите за национално избавление, където военнослужещите ще поднесат венци и цветя.

В Плевен в 11.00 ч. военнослужещи от Сухопътните войски ще отдадат военни почести пред паметника на починалите от 4-и пехотен Плевенски полк в Сръбско-българската война.

В Горна Оряховица в 11.00 ч. военнослужещи от военно формирование 22 790 от Сухопътните войски ще поднесат венци пред " Паметния знак на починалите във войните ".

В Шумен в 10.00 ч. представителни елементи от 29-и механизиран батальон от Сухопътните войски ще поднесат венци и цветя пред паметника на починалите във войните шуменци.

В Русе в 11.00 ч. военнослужещи от военно формирование 32 420 на Сухопътните войски ще поднесат венци пред паметника на починалите български воини в Сръбско-българската война. В същия час в градовете Враца и Сандански военнослужещи от Бригадно командване - Благоевград ще положат венци и цветя пред паметниците на починалите във войните за национално обединяване.

В Сливен в тържествата, отдадени на 134-ата годишнина от Съединението на България ще се включат военнослужещи от Центъра за подготовка на експерти. В 20.00 ч. те ще отдадат воински почести и ще поднесат венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър в града.

В Чирпан военнослужещи от военно формирование 24 620 на Сухопътните войски ще вземат участие в тържествения обред по издигане на националния байрак и ще поднесат венци пред паметника на Съединението.

В Хасково в 11.30 ч. военнослужещи от военно формирование 52 740 от състава на 2-ра механизирана бригада на Сухопътните войски ще вземат участие в ритуала по полагане на венци и цветя пред паметника на Незнайния боец на площад " Свобода ".

Във Варна в 9.30 ч. Представителният духов оркестър и почетен часовой от Военноморските сили ще вземат участие в ритуала по полагане на венци и цветя пред Паметната плоча на Княз Александър I Батенберг. Военнослужещи от Военноморски сили ще се включат в шествието до " Паметника на приморци, починали в Сръбско-българската война 1885 година " и в 10.00 ч. с боен обред ще отдадат респект към починалите във войните за Съединението на България.

В Бургас в 10.30 ч. представителни елементи от Военноморските и Военновъздушните сили ще вземат участие във военния обред за тържественото издигане на националното знаме на площад " Атанас Сиреков " пред постройката на Общината. В 11.00 ч. военнослужещите ще поднесат венци и цветя пред " Паметника на 24-и Черноморски полк " в града.

В Неделино в 11.00 ч. военнослужещи от Националната гвардейска част ще вземат участие в тържествена гала по полагане на венци пред паметника " Света Неделя ". Гвардейците ще вземат участие и в тържествената гала за отбелязване на 134-ата годишнина от Съединението на България във Видин от 11.00 ч. пред паметника на Скърбящия боец.

В София в 11.30 ч. военнослужещи от Националната гвардейска част ще вземат участие в церемонията по поднасяне на венци пред Мавзолея-костница на княз Александър Първи Батенберг. В 12.00 ч. пред постройката на Администрацията на президента ще се извърши тържествена промяна на почетния гвардейски часовой.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР