Представителите на Има такъв народ говориха пред медиите след излизането

...
Представителите на Има такъв народ говориха пред медиите след излизането
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Отговорността за това служебно правителство е най-вече на ПП-ДБ

Представителите на " ИТН " приказваха пред медиите след излизането си от президентството, където получиха и върнаха досието с третия мандат за сформиране на държавно управление.

" Изборът на длъжностен министър председател беше една от тематиките, която обсъдихме с президента Радев и ние изразихме нашето мнение, че отговорността за това служебно държавно управление, каквото и да е то и който и да е министър-председател да бъде определен по листа, който направиха, отговорността е на ръководещата сглобка и най-много на ПП-ДБ, които участваха в този развой ", разяснява ръководителят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

" Одобрявали са имената, които би трябвало да бъдат дадени. Одобрили са метода, по който се избират служебни кабинети. И какво и да се случва от в този момент нататък в тази сфера, виновността е тяхна, не е на никой различен. Ние в зала им казахме какво ще се случи, предупреждавахме ги, защото ГЕРБ бяха сключили договорка с тях, ги оставиха да си играят на адвокати. Капацитетът на юристите от ПП-ДБ е тъкмо този. Би могло да се получи конституционна рецесия. Президентът Радев ще направи всичко допустимо процеса да е оптимално бърз и да не стигне до рецесия. Но каквото и да е служебно държавно управление се получи - към ПП-ДБ и ГЕРБ, изключително към ПП-ДБ. Те утвърдиха лист на ГЕРБ ", сподели още Тошко Йорданов.

В идващия парламент от Има Такъв Народ ще търсят конституционно болшинство да оправят Конституцията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР