Представителите на държавата в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса

...
Представителите на държавата в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса
Коментари Харесай

Служебният кабинет смени представителите на държавата в Надзорния съвет на НЗОК

Представителите на страната в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) са заменени с решение на служебния кабинет , оповестяват от пресцентъра на Министерския съвет (МС). Петко Стефановски, Иванка Динева и Стефан Белчев заемат местата на Михаил Околийски, Илко Гетов и Георги Клисурски.

За ръководител на Надзорния съвет Здравната каса е определен Стефановски. Към момента той е зам.-министър на опазването на здравето. Завършил е " Медицина " и " Обществено здраве и здравен мениджмънт " в Медицинския университет в Плевен. Има добити специалности по " Спешна медицина " и " Анестезиология и интензивно лекуване ". От 2014 година учител е катедрата по Анестезиология и интензивно лекуване в същия университет. Ръководил е " Спешно поделение " в Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване " Д-р Георги Странски " в Плевен.

Иванка Динева има 22-годишен професионален опит в здравната сфера и е заемала разнообразни управителни длъжности. Към момента е шеф на Изпълнителна организация " Медицински контрол ". Била е шеф на Районна здравноосигурителна каса (РЗОК)-София град, консултант на вицепремиера по икономическата и демографската политика, подуправител на НЗОК, консултант на министъра на опазването на здравето, юрист в Софийска адвокатска гилдия. Работила е и като икономист в РЗОК-София град. Динева има висше обучение с образователно-квалификационна степен бакалавър по компетентност " Стопански и финансов надзор " и магистърска степен по " Счетоводство и надзор " и " Право ".

Стефан Белчев е заместник-министър на финансите и има 28 години опит в региона на вътрешния одит и финансовия надзор в обществения бранш. Притежава научна степен " лекар по стопанска система " с научна компетентност " Счетоводна отчетност, надзор и разбор на стопанската активност ". Започнал кариерата си през 1996 година като финансов инспектор в Столично ръководство на " Държавен финансов надзор ". През 2006 година застава отпред на дирекция " Вътрешен одит " в Министерството на финансите (МФ), а от 2016 година е поема дирекция " Методология на контрола и вътрешен одит " в същото ведомство. От юли 2021 година до февруари 2024 година управлява Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ), а до скоро е бил шеф на дирекция " Контрол върху финансовите вложения " в МФ.

С друго решение от днешното съвещание на служебното държавно управление са избрани и нови представители на Министерски съвет в Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС). Съгласно Кодекса на труда в състава на НСТС влизат по двама представители на Министерския съвет и на представителните организации на служащите и чиновниците и на работодателите. Националният съвет за тристранно съдействие се управлява от заместител министър-председател.

Поради назначението на служебно държавно управление от 9 април 2024 година се постанова установяване на нови представители на кабинета в Националният съвет за тристранно съдействие. За такива са избрани Людмила Петкова - вицепремиер и министър на финансите, и Ивайло Иванов - министър на труда и обществената политика.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР