Представители от Терапевтичен център Св. Илия“- гр. Габрово, разговаряха на

...
Представители от Терапевтичен център Св. Илия“- гр. Габрово, разговаряха на
Коментари Харесай

Информационна среща-дискусия за зависимостта от наркотици се проведе с ученици от Ловеч

Представители от Терапевтичен център „ Св. Илия “- гр. Габрово, разговаряха на 13 и 14 април 2022 година с възпитаници от Профилирана природо-математическа гимназия, Профилирана езикова гимназия „ Екзарх Йосиф I “ и Професионална гимназия по механоелектротехника.

Младежите се срещнаха с типовете опиати и получиха информация за тежката орис на подвластните от тях. Подрастващите имаха опцията да чуят историите и разказите на някогашни наркозависими от първо лице.

Голям интерес измежду учениците провокира споделеното от Илко и Калоян, които описаха своите действителни истории за тъмния свят на дрогата, кошмарът, през който са минали самите те, фамилиите и околните им, за грешките в своя живот и за живота си в този момент. Примерите им бяха разтърсващи и с доста ясни и съответни апели към аудиторията. В следваща полемика младежите имаха опция да зададат своите въпроси към гостите.

Събитието е проведено от Общински съвет по наркотични субстанции и Превантивно-информационен център /ПИЦ/ за битка с наркотичните субстанции към Община Ловеч във връзка 7 април – Световен ден на здравето. Целта е да доближи до повече възпитаници, да се реализира смяна в отношението към използването на психоактивни субстанции, да се развие прочувствена просветеност и обществени умения в подрастващите.

Терапевтичен център „ Св. Илия “ е оголен от Фондация „ Общност в помощ на подвластните “ като натурален резултат от насъбрания персонален и професионален опит на нейните учредители. Илко Бояджиев и Запрян Момчилов познават от първо лице зависимостта, която съумяват да преборят и да употребяват насъбрания опит като трамплин за израстване в ролята на консултанти по проблемите на подвластните. Екипът на фондацията има за своя задача да помaгa за ограничение на проблемите, свързани с използването и злоупотребата с наркотични субстанции, да оказва помощ и поддръжка на подвластните и техните фамилии, да трансформира настройките на обществото към тях и да организира покровителствен акции в отбрана правата на една от най – уязвимите групи в обществото и най-много – правото им на налична психосоциална терапия и ресоциализация.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР