Представители на украинските власти съобщиха за тежки сражения и нови

...
Представители на украинските власти съобщиха за тежки сражения и нови
Коментари Харесай

Орките на Путин бягат от Харков

Представители на украинските управляващи оповестиха за тежки сражения и нови жертви в Донбас. Руските елементи край Харков се отдръпват към границата. Силна поддръжка за Украйна демонстрираха страните от Г-7 и предизвестиха за заплаха от тежка продоволствена рецесия по целия свят. Боевете в Украйна не престават, а съветската войска не реализира необикновен прогрес в своята атака. Съобщава се за жертви в Донецка, Луганска и Харковска област. На този декор, кметът на Харков разгласи, че руснаците са се отдръпнали от региона на града в посока към съветската граница, която се намира на 50 километра.

Губернаторът на Харковска област съобщи, че жителите са почнали да се връщат във втория по величина град в страната. Украйна евентуално е спечелила борбата за Харков, считат и от основания в Съединените щати Институт за проучване на войната. В следващото си видеообръщение президентът Зеленски още веднъж разкритикува съветската обсада на украинските черноморски пристанища.

„ Руските публични представители намерено заплашват света, че ще има апетит в десетки страни. А какви ще бъдат последствията от подобен апетит? Това са въпросите, чийто отговор би трябвало да намерят тези, които забавят глобите против Русия ”, съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

А на срещата си в Берлин външните министри на страните от Г-7 потвърдиха поддръжката си за Украйна и предизвестиха за рисково задълбочаване на продоволствената рецесия. Русия съзнателно реши да разшири военната война против Украйна във война за зърно, съобщи немският първи посланик.

“Не би трябвало да сме наивни. Това не е просто последица. Това е съзнателно определен инструмент в хибридната война, която се води сега. Русия приготвя почвата за нови рецесии, с цел да отслаби съзнателно интернационалното единение против съветската война ”, съобщи Аналена Бербок, външен министър на Германия.

Седемте най-развити стопански системи увериха, че ще разширят глобите против Москва и приканиха Китай да не поддържа Русия в нападението ѝ против Украйна.

А президентът на Финландия Саули Нинистьо е разговарял през днешния ден с Владимир Путин, като го е уведоми за идното кандидатстване на страната му в НАТО. Отказът на Финландия от обичайна ѝ политика на боен неутралитет би представлявал неточност, е декларирал съветският президент, представен от Кремъл.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР