Представители на турските и българските митници са се договорили да

...
Представители на турските и българските митници са се договорили да
Коментари Харесай

Нови мерки срещу задръстванията по границата ни с Турция

Представители на турските и българските митници са се договорили да бъдат увеличени гишетата за обслужване на пасажерите през дейния пътнически сезон, който се чака да стартира през втората половина на юни. Това оповестява турският заместник-министър на търговията Ръза Туна Турагай.

Лятото е сезонът на всеобщите пътувания на турските жители, живеещи в европейските страни, за превозване на лятната почивка в Турция. Това е интервал на огромни тапи по митниците, струпване на километрични опашки и очакване с часове на митниците на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле/Капитан Андреево, Хамзабейли/ Лесово и Дерекьой/Малко Търново. А също и на Ипсала на границата с Гърция.

По данни на турската митническа дирекция към средата на юни се чака към един милион турски жители, по този начин наречените „ гурбетчии ", да пътуват за Турция. Това значи, че на ден в Турция ще влизат по към 1000 коли. През уикендите цифрата се усилва двойно, уточни виновен представител на турската митница.

„ Капъкуле за нас е доста значим и е най-големият по суша граничен и митнически пункт. Той се подрежда измежду най-натоварените в света. Осигуряването на пътешестване през него на без ненужно очакване е значимо както за регулирането на комерсиалния трафик, по този начин и за обезпечаване правото на хората да пътуват, да посещават страната си безпроблемно и допустимо при най-хубави условия ", съобщи Ръза Туна Турагай.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР