Представители на транспортното министерство, на пожарната, както и двама независими

...
Представители на транспортното министерство, на пожарната, както и двама независими
Коментари Харесай

В изгорелите вагони на влака София - Бургас нямало аларма за пожар

Представители на транспортното министерство, на пожарната, както и двама самостоятелни специалисти ще проверяват какви са аргументите да избухне пожарът, изпепелил два вагона от пътническия трен София – Бургас.
Засега съществена версия е късо съединяване в таблото, откъдето се разпределя тока за осветяване и отопление в съответните вагони. Експертите обаче стартират работа от на следващия ден сутринта, 3 април, посочи шефът на БДЖ " Пътнически транспорти " – Пловдив Ангел Даскалов пред Нова телевизия.
Във въпросните вагони няма система за предизвестие при пожар – всичко зависело от " професионалната и способена интервенция на транспортните бригади " , стана ясно от думите на Даскалов.
Търсих пожарогасители, само че за жалост не открих в първите два вагона, а към този момент в третия огънят беше прекомерно мощен и нямаше по какъв начин да ревизира , сподели кондукторката Фатме, която е в болница поради обгазяване. Точно тя е провела евакуацията на пасажерите.
Според кондукторката, която е видяла първо, че има пожар, е имало пушек, излизащ от тоалетната. Тя обаче акцентира, че първо пасажери пристигнали и ѝ споделили, че миреше на изгорен кабел. Даскалов пък отхвърли, че имало данни за пропуснат багаж в изгорелите вагони т.е. че БДЖ ще би трябвало да мисли за обезщетение от тази позиция.
Дано не ѝ се постанова да демонстрира повече такава храброст, разясниха пристигнали да благодарят на Фатме за професионализма. Тя описа и, че най-после е скочила от влака, тъй като пожарът станал доста мощен. При скока обаче е наранила леко крайници си и двама от пасажерите са ѝ помогнали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР