Представители на Северна Македония с помощта на процедурни въпроси бавят

...
Представители на Северна Македония с помощта на процедурни въпроси бавят
Коментари Харесай

Доц. Кайчев: С процедурни въпроси Скопие бави работата на историческата комисия

Представители на Северна Македония благодарение на процедурни въпроси бавят работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и просветителните въпроси на България и районен съд Македония. Това съобщи пред БГНЕС историкът доцент Наум Кайчев, който е неин заместник-председател.

В Скопие завърши 30-ата среща на комисията. „ В рамките на срещата не бяха реализирани никакви резултати, даже по чисто механически въпроси “, уточни доцент Наум Кайчев. Той даде съответен образец с протокол от предходна среща, който не е бил приключен: „ Не успяхме да приключим с завършването на протокол от 26-та среща на комисията. “

„ Работата върви извънредно постепенно и се затруднява от ред процедурни въпроси, които се слагат от страна на представителите на районен съд Македония “, акцентира доцент Кайчев.

По време на срещата са разисквани учебниците за 7 клас в РСМ. „ От година и половина сме на една и съща тематика за Архиепископията на България с център Охрид и не можем да я приключим, тъй като се слагат разнообразни процедурни въпроси и не можем да продължим по-нататък “, съобщи историкът.

Очаква се идната среща да се организира в София в края на май – 30-31 май.

Доц. Кайчев съобщи, че предизборната акция също оставя своя отпечатък върху работата на комисията. „ Атмосферата в Скопие е много неподходяща. В медиите непрестанно се загатва тематиката за България в отрицателен подтекст. Разбира се това се отразило и върху днешната среща. Ще забележим дали след изборите ще има някакво влияние върху нашата работа. “ - добави той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР