Представители на Съюза на ловците и риболовците в България“ и

...
Представители на Съюза на ловците и риболовците в България“ и
Коментари Харесай

Зарибяват отново пресъхналата през август река Искрецка -

Представители на „ Съюза на ловците и рибарите в България “ и Асоциация „ Хидроенергия “ започнаха акция по зарибяването на река Искрецка.

Тя пресъхна през август и рибата в реката измря.



Днес река Искрецка беше зарибена със 150 кг балканска пъстърва. Двете организации не престават със взаимните си начинания по зарибяването на вътрешните водоеми и реки за стабилизиране на положението на рибните ресурси в тях.



„ Важно е обществото да обръща все по-голямо внимание на естествените провокации и да демонстрира устойчиви практики и обществена ангажираност ", разясняват от асоциация „ Хидроенергия “ и молят за по-активно запазване на реките и повече внимание от страна на страната и общностите.

" Продължаваме да правим самодейни дейности в местностите, в които провокации с водните запаси остават нерешени с години. Хидроенергийният бранш отдавна чака и ясна регулаторна рамка за нормите при създаване на рибни проходи в българските реки, която се бави от страна на страната. Липсата и не ни разрешава контролирано да построяваме рибни проходи в нашите уреди без значение, че от години настояваме за тази процедура, която е стандарт в цяла Европа “, споделят от Асоциация „ Хидроенергия “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР