Представители на правителството на САЩ и Венецуела се срещнаха тайно

...
Представители на правителството на САЩ и Венецуела се срещнаха тайно
Коментари Харесай

Тайната среща между Венецуела и САЩ на фона на надвиснали петролни санкции

Представители на държавното управление на Съединени американски щати и Венецуела се срещнаха скрито тази седмица преди приключването на облекчаването на петролните наказания тази седмица.

На срещата, която се е била а територията на Мексико Сити е била разисквана опцията за промени във Венецуела. Това заяви Блумбърг, цитирайки свои източници.

Съединени американски щати предоставиха на Каракас шестмесечно освобождение от петролни наказания предходната година, откакто двете страни разискаха изборни промени, които биха дали късмет на опозицията във Венецуела на идния избор през юли.
 Най-големият търговец на нефт в света още веднъж се обръща към Венецуела, след облекчаването на глобите от Съединени американски щати
Най-големият търговец на нефт в света още веднъж се обръща към Венецуела, след облекчаването на глобите от Съединени американски щати

Той е наел танкер, който ще бъде претрупан с венецуелски нефт през ноември

Само месеци по-късно обаче държавното управление на Мадуро на процедура забрани на водача на опозицията Мария Корина Мачадо да се кандидатира за длъжността, което провокира закани от Вашингтон.

След анулацията на глобите предишния октомври, Венецуела планираше да усили производството си на нефт от под 800 000 барела дневно до над 1 милион барела дневно. Но опасността от връщане на глобите висеше над държавната петролна компания PDVSA. Анализаторите предвиждат по-висок риск от дефицит на горива в страната, в случай че глобите отпаднат на 18 април.

Облекчаването на глобите оказа помощ на Венецуела да усили приходите си от експорт на нефт. Очакванията за тази година са 20 милиарда $, като за сравненое те бяха общо 12 милиарда $ доходи от нефт за предходната година. Ако обаче глобите бъдат наложени още веднъж, вероятностите ще се трансформират фрапантно.

Според анализатор от Венецуела евентуалните загуби на 2 милиарда $ единствено за тази година.

Но има и друго - връщането на глобите ще засегне и Съединени американски щати, тъй като ще постави завършек на огромния импорт на недопечен нефт от Венецуела.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР