Представители на поколението Z и тийнейджъри се обърнаха в TikTok

...
Представители на поколението Z и тийнейджъри се обърнаха в TikTok
Коментари Харесай

Поколението Z към Путин: Vladdy Daddy, не започвай война!

Представители на поколението Z и младежи се обърнаха в TikTok и Instagram към съветския президент Владимир Путин. С хумористична ария те приканиха съветския водач да се въздържа от офанзиви над Украйна. Vladdy Daddy ( Татко Влади – бел.ред. Владимир Путин), не започвай война, се пее в песента.

Видеоклиповете на тази тематика събраха хиляди почитатели в TikTok, които се вълнуват от напрежението в региона на Украйна и пограничната зона с Русия, където са струпани над 100 000 съветски бойци. Москва отхвърля това да е за военно навлизане и оправдава маневрите като военно обучение.

През последната седмица консуматори на обществените мрежи оставиха хиляди мнения в Instagram към съветския президент. Говорител на Meta Platforms сподели, че не е ясно дали Путин има формален профил във Фейсбук и Instagram и дали вижда това.

Прякорът „ Vladdy Daddy “, който също може да има полови конотации, нашумя към 2016 година в поредност от мемета Know Your Meme. Поколението Z са хора, родени от края на 90-те до началото на 2010-те.

Сред другите известни мнения на поколението Z са: " Меркурий в назадничав Влади, това не си ти... ". Но мемето на 16-годишната Лена беше посрещнато с рецензии в Twitter.

TikTok е една от известните обществени мрежи в Русия с месечен обсег от над 40 милиона души, съгласно MediaScope. Платформата бележи избухлив напредък през последните години. Докато приложението, благосъстоятелност на китайската софтуерна компания ByteDance, по-рано доминираше с провокации на младежи и танци, през днешния ден от ден на ден се трансформира в място и за политическо наличие.

„ Просто е забавен методът, по който TikTok свързва по-младата публика с политиката и международните събития “, сподели Нина Янкович, откривател от английския Център за осведомителна резистентност, с цел да ревизира наличието с отворен код за рецесията.

" Никоя друга платформа не е направила това в същата степен. "

Но тя има вяра, че онлайн ангажираността е малко евентуално да прерасне в действително придвижване като огромни митинги, да вземем за пример.

Сериозно изследване

За разработчиците на отворен код видеоклиповете на TikTok са употребявани за следене на военно съоръжение.

„ TikTok е една от главните платформи, с които може да се събира образна информация за скупчването на военна мощ в региона на границата сред Украйна и Русия “, сподели анализаторът Адам Шелдън като показва, че към 80% от неговия разбор с отворен код за военните формирования идва от TikTok.

Държавният департамент на Съединени американски щати отхвърли да разяснява дали е употребявал TikTok видеоклипове от инцидентни минувачи за следене на данните. Младите хора в Русия рискуват бъдещето си, когато разгласяват в обществените медии за арести и упражнена власт от страна на държавните органи. Те елементарно могат да бъдат проследени във Фейсбук и Instagram. Русия оказва напън върху огромните компании за обществени медии, с цел да отстрани неразрешеното наличие.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР