Представители на пет западни страни - САЩ, Великобритания, Франция, Германия

...
Представители на пет западни страни - САЩ, Великобритания, Франция, Германия
Коментари Харесай

Косово в ООН, Сърбия в ЕС

Представители на пет западни страни - Съединени американски щати, Англия, Франция, Германия и Италия, се срещнаха във Вашингтон, с цел да обсъдят договарянията сред Белград и Прищина, оповестяват сръбските медии.

Страните се събраха за съвещания по финалната фаза на разговора сред Белград и Прищина, която би трябвало да завърши с финален контракт, подписан от страните най-късно до една година, за да докара до нормализация на връзките.

Досега се посочваше, че тази нормализация подразбира признание на действителността и единодушие Косово да стане член на Организация на обединените нации, което би дало опция Сърбия да стане член на Европейски Съюз. Между западните дипломати към този момент има единодушие за главните правила. Един от тях е, че е "по-добре да няма никакъв контракт, в сравнение с да има неприятен контракт сред страните ", пишат медиите.

Лош контракт би бил делба на Косово и нещо като Република Сръбска в Косово, пишат медиите, базирайки се на неназовани източници. За тази цел се водят диалози освен в Брюксел, а и в други центрове, да вземем за пример в Берлин. Германският канцлер Ангела Меркел към този момент два пъти кани в кабинета си сръбския президент Александър Вучич, а предходната сряда се срещна и с косовския президент Хашим Тачи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР