Представители на пътно-строителните фирми излизат на национален протест с искане

...
Представители на пътно-строителните фирми излизат на национален протест с искане
Коментари Харесай

Строителите на протест пред НС: Некачествените ремонти са фалшива новина

Представители на пътно-строителните компании излизат на народен митинг с искане за погашение на дължимите от страната суми за осъществена от тях активност.

За 9 часа бе плануван митингът в София пред постройката на Народното събрание, само че към този час в пространството пред Народното събрание не се бяха събрали огромен брой чиновници на пътно-строителни и пътно-поддържащи компании. На дребни групи те се събираха на паркинга пред хотел наоколо.

Те възнамеряват до 11 часа да останат пред Народното събрание, след което се планува да стигнат до Министерството на финансите.

Очакват се в митингите в София и страната да се включат представители на над 86 компании в бранша. Исканията са да си получат средствата за осъществените поправки.

Инженер Георги Златев, член на Контролния съвет на ББК " Пътища ", изясни по какъв начин ще протече митингът:

„ От 9 до 10 часа ще изложим нашите обективни претенции пред Народното събрание, по-късно ще се насочим през Министерство на финансите, които очевидно държат ключа на цялата задача и ще отидем до Министерски съвет… "

„ Искаме разплащане 100 % на осъществените действия преди една година, които към този момент 20% е формалната инфлация, в действителност над 40% е повишаването на главните първични материали ", изясни още инж. Златев

В отговор на въпрос, че се приказва за некачествени поправки на някои места, той сподели:

„ Една жена на пазара сподели - не е качествена оценката. Има лаборатории, има проучвания. Никъде за половин година от предходните ни митинги до момента не беше открито такова нарушаване, тъй че това са подправени вести, които всякакви хора си  приказват на пазара ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР