Представители на най-голямата компания в химическата индустрия в света -

...
Представители на най-голямата компания в химическата индустрия в света -
Коментари Харесай

Най-голямата компания в химическата индустрия проучва възможности за инвестиции у нас

Представители на най-голямата компания в химическата промишленост в света - американската Dow Chemical Company , изследват благоприятни условия за вложения в България. Това стана ясно по време на среща на заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев с Хауърд Чейс, отговарящ за връзките с институциите на компанията за Европа.

По време на срещата са показани преимуществата на страната ни като дестинация за вложения и ограниченията по закона за насърчаването им. "България сега има удобни макроикономически индикатори, с положителни темпове се усилва Брутния ни вътрешен артикул и експорта ", акцентира зам.-министър Манолев. По думите му страната ни има дългогодишни обичаи в химическата промишленост и готови фрагменти. Министерството на стопанската система оказва и институционална поддръжка на всеки стратегически вложители, а главен приоритет за нас е използването на ограничения за непрекъснато възстановяване на бизнес средата.

Двамата разискаха и целите в бранш стопанска система за българското председателство. Хауърд Чейс акцентира, че за европейските компании е доста мощен сигнал, че страната ни си слага като съществена цел приемането на единна тактика за индустриалната политика на Европейския съюз. По думите му е значимо да се набележат ограничения, които да подтикват промишлеността на Европейски Съюз, с цел да продължи тя да бъде конкурентна на международния пазар. Договорено е и представители на Европейския съвет на химическата промишленост (представляващ над 29 хиляди компании от сектора) да вземат присъединяване в конференцията отдадена на тази тематика, която ще се провежда в България в края на месец януари.

Dow Chemical Company , учредена през 1897 година от Хърбърт Дау, е една от най-старите компании в химическата промишленост, заемаща през днешния ден второ място в света. Днес Dow работи в 160 страни по света в няколко избрани разрастващи се бранша, като електроника, водоснабдяване, енергетика, бои и земеделие. Dow Building Solutions, поделение на Dow Chemical Company, създава новаторски и ефикасни решения за строителството. Компанията работи посредством дистрибутори у нас.

Американската мултинационална химическа корпорация Dow e с централен офис в Мидланд (щат Мичиган) и е предходник на слятата на 1 септември 2017 година компания DоwDuРоnt - най-голямата компания в света във връзка с продажбите. През 2017 година компанията е вторият по величина производител на химикали в света по доходи (след BASF), а от февруари 2009 година - третата по величина химическа компания в света по пазарна капитализация (след BASF и DuPont ).

Компанията има седем разнообразни съществени оперативни сегмента, с огромно многообразие от артикули, създадени от всяка от тях. Dow се назовава "химическа компания " на химическите компании, защото множеството от продажбите му са ориентирани към други промишлености, а не към крайни консуматори.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР