Представители на Министерството на образованието, културата, спорта, науката и технологиите

...
Представители на Министерството на образованието, културата, спорта, науката и технологиите
Коментари Харесай

САЩ и Япония съвместно ще изследват Луната

Представители на Министерството на образованието, културата, спорта, науката и технологиите на Япония и Националното ръководство по въздухоплаване и проучване на галактическото пространство на Съединени американски щати (НАСА) подписаха взаимна декларация за съдействие в програмата за проучване на Луната, съобщи ТАСС.

Документът планува кацане на Луната до 2024 г. В него е записано, че присъединяване на японската страна се свежда до основаването на близка до луната галактическа станция Gateway. 

На 18 октомври 2019 година японското държавно управление разгласи решение за присъединение към лунната стратегия на НАСА.Още напролет на предходната година НАСА разгласи, че програмата за проучване на Луната се назовава Artemis.

Проектът ще се състои на три стадия: първият (Артемида 1) планува безпилотен полет на галактическия транспортен съд „ Орион “, който ще бъде изстрелян в орбита от комплицирана ракетна система за изстрелване на галактически кораби към Луната и връщането му на Земята. Този стадий е плануван за втората половина на 2020 година

Вторият стадий (Артемида 2) - обиколка на естествения сателит на Земята с екипажа на борда, плануван за 2022 година.

На третия стадий (Артемида 3) НАСА чака астронавти да могат да кацнат на Луната през 2024 г. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР