Представители на медицинските сестри влязоха на среща при здравния министър

...
Представители на медицинските сестри влязоха на среща при здравния министър
Коментари Харесай

Медицинските специалисти дадоха срок от месец на здравния министър да изпълни исканията им

Представители на медицинските сестри влязоха на среща при здравния министър Кирил Ананиев, а друга част от протестиращите блокираха придвижването пред постройката на министерството на бул. „ Мария Луиза ” и в двете направления с жива верига.

Два часа, откакто медицинските експерти оповестиха, че няма да изоставен здравното министерство, това се промени и те непринудено напуснаха постройката. Пред публицисти те оповестиха, че са постигнали договорености с Кирил Ананиев и до месец ще стане ясно дали настояванията им са чути и ще бъдат изпълнени.

„ Донякъде стигнахме до консенсус. Имаше поети задължения, които се разбрахме с министъра и екипа му да ги разясняваме когато бъдат изпълнени. Дали сме период. След един месец ще имаме нова среща и тогава ще забележим до каква степен са стигнали ”, съобщи Веселина Ганчева, член на Асоциацията на българските медицински сестри и посочи, че настояванията им са записани в тяхна декларация.

„ Едно от значимите неща, за които министърът пое ангажимент да направи, е той персонално, както и министерството, да поддържат законовите промени, които сме вкарали в националното заседание, а точно смяна на Закона за съсловните организации, които касаят обособени съсловни организации за всяка контролирана специалност ”, добави ръководителят на Сдружението на фелдшерите в България Александър Александров и добави, че по време на срещата са разискали всичките претенции на протестиращите.

Медицинските сестри заплашиха, че няма да изоставен постройката, Веселина Ганчева изясни, че това са били първичните им планове при положение, че не съумеят да се договорят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР