Представители на Лейбъристката партия във Великобритания призоваха пострадалите от пожара

...
Представители на Лейбъристката партия във Великобритания призоваха пострадалите от пожара
Коментари Харесай

Лукс жилища за пострадалите в Лондон

Представители на Лейбъристката партия във Англия приканиха потърпевшите от пожара в Grenfell Tower, при която починаха все още 79 души, да бъдат настанени в влиятелния квартал „ Кенсингтън”, където се оферират първокласни жилища.

Увеличаването на броя на разкош парцели в елитни квартали в мегаполиси като Ню Йорк и Лондон се трансформира в мъчителен миг, като се има поради, че всичко това става на фона на недостиг на жилища за междинната класа.

Лидерът на Лейбъристката партия Джерами Корбин, съобщи че държавното управление би трябвало да изисква от богатите чужденци, придобили първокласни парцели в „ Кенсигтън” и „ Челси”, да ги дават краткотрайно на потърпевшите от пожара на 14 юни. Той напомни, че „ Кенсигтън” обособява в себе си две елементи. „ Южната част е необикновено първокласна – това е най-богатият регион във Англия. Но регионът, в който стана огнената покруса, е един от най-бедните. Затова е належащо да се откри място, където да се настанят краткотрайно потърпевшите и в случай че се постанова да се желае позволение от собствениците”, добавя Корбин.

Предложението срещна опозиция от страна на консерваторите.

Лондон не е единствения град, който се сблъсква с големия дисбаланс сред непълен брой ценово налични жилища и взрив в сегмента на първокласни парцели. Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио взаимно с някои законодатели на щата предложи да бъде въведен налог в размер на 2.5% при продажбата на жилищни парцели на стойност над 2 млн. USD. Със събраните средства се планува да се субсидира наемът на възрастни хора, които не разполагат със личен дом.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР