Представители на КТ Подкрепа протестираха в сряда сутринта пред парламента

...
Представители на КТ Подкрепа протестираха в сряда сутринта пред парламента
Коментари Харесай

Протест заради удвоения извънреден труд: Работната година става 14 месеца

Представители на КТ " Подкрепа " стачкуваха в сряда сутринта пред Народното събрание против признатата при започване на октомври на първо четене корекция в Кодекса на труда, позволяваща на сегашните позволени през годината 150 часа ексклузивен труд на 300 часа.

" Какво значи това? Работната ни година, от 12 месеца, по вълшебен метод, би трябвало да стане 14 месеца. Това пък значи, че работният ни ден, от 8-часов би трябвало да стане 9-часов. Целият свят върви към понижаване на работното време. Виждаме по какъв начин хора, които работят по сигурност на труда неведнъж изясняват какви са негативите от така наречен Бърнаут (крайно прочувствено безсилие в резултат на работа). Оказва се, че нашите депутати не знаят що е Бърнаут ", съобщи пред протестиращите икономическият консултант на синдиката Ваня Григорова.

" Ние знаем какви са причините – няма служащи! А за какво няма служащи? Защото не заплащат! Защото една здравна сестра би трябвало да се труди за 700 лева месечно. Ето за това сега чуваме всички да се жалват, че нямаме лекари, нямаме медицински сестри, нямаме даже санитари. Вместо да се опитаме да подобрим изискванията в страната, ние вършим таман противоположното, утежняваме ги. Влошаваме ги като даваме опция за двойно нарастване на изключителния труд, за двойно нарастване на сумираното пресмятане на работното време “, съобщи пред събралите се протестиращи Григорова, представена от БГНЕС.

Според нея, в случай че измененията бъдат дефинитивно утвърдени на второ четене в пленарната зала, това ще докара до още по-голямо " приключване на мозъци и мускули към Западна Европа ".

" Това значи двойно повече натоварване за служащите и чиновниците за съвсем никакви пари. Това значи двойно повече произшествия от изморени водачи на улиците, двойно повече изморени медицински сестри и лекари ", разяснява Кремена Атанасова от профсъюза.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР