Представители на Комисията за защита на конкуренцията влязоха в офиса

...
Представители на Комисията за защита на конкуренцията влязоха в офиса
Коментари Харесай

КЗК влезе в офиса на Петролната и газова асоциация

Представители на Комисията за защита на конкуренцията влязоха в офиса на Българската петролна и газова асоциация.
Припомняме, предходната седмица инспектори от Комисия за защита на конкуренцията направиха неочаквана инспекция в офиса на Българската петролна и газова асоциация. Акцията беше част от следствие за картел при горивата. Тогава офисът беше запечатан, откакто антимонополният орган не откри никого от БПГА на адреса.
По-късно от Петролната асоциация обявиха, че са подготвени за инспекция на Комисия за защита на конкуренцията във всеки миг и те ще окажат цялостно подпомагане.
С промени в Закона за здравето бяха променени два стопански закона - Закона за акцизите и Закона за корпоративното подоходно облагане. Така по законодателен път постановат на "Лукойл " в едномесечен период да раздели склада си на 7 обособени данъчни склада и да ги лицензира.
Тези промени озадачиха Българската петролна и газова асоциация. Те изненадаха и "Лукойл ", които на 8 май оповестиха, че може да спрат работа. В отговор финансовият министър Владислав Горанов съобщи, че "Лукойл " няма съображение да заплашва, че ще затвори поради законодателни промени.
На 15 май от ведомството на Владислав Горанов предложиха страната да има своя петролна компания и в страната да бъдат построени държавни бензиностанции. Според ръководителя на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев сходна стъпка би взривила пазара на парцели в страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР