Представители на коалиция Левицата!“ и на БСП-София се срещнаха с

...
Представители на коалиция Левицата!“ и на БСП-София се срещнаха с
Коментари Харесай

Коалиция „Левицата!“ и БСП-София се срещнаха с ръководството на МВР заради Паметника на Съветската армия

Представители на коалиция „ Левицата! “ и на БСП-София се срещнаха с управлението на Министерство на вътрешните работи. След диалога Костадин Паскалев от „ Левицата! “ сподели пред публицисти, че са поискали срещата по отношение на предстоящо напрежение в четвъртък, когато следва футболен мач.

На 17 август, след футболен мач,  четирима души бяха арестувани поради това, че са хвърляли димки и са нанесли вреди по Паметника на Съветската войска в София.
Получихме уверението на министъра на вътрешните работи, че са формирани две досъдебни производства във връзка на офанзивата на БОЕЦ от 17 август т.г. против четиримата причинители, сподели Паскалев.

„ Второ, поискахме да бъдем осведомени за дейностите, които ще предприеме Министерство на вътрешните работи за обезпечаване на опазването на публичния ред в четвъртък. Получихме такива задължения и се надяваме, че те ще бъдат изпълнени в цялостен размер “, добави той.

Костадин Паскалев сподели, че Министерство на вътрешните работи е мобилизирало целия си запас. Той изясни, че в съответния ден има три огромни мероприятия. Няма да се допусне пресичането на лъчовете на съответните мероприятия и настрана на това няма да бъдат допускани на територията на Паметника на Съветската войска съответните футболни почитатели и други участници в проведените мероприятия в този миг, добави Паскалев. 

Председателят на БСП-София Иван Таков разяснява, че срещата с вътрешния министър и неговия екип е протекла доста градивно. Получихме гаранциите, които чакахме, че в четвъртък и по-нататък ще бъде опазен публичният ред и няма да се позволяват ексцесии и повече вандалщини, добави той. Таков обърна внимание, че през години паметникът нееднократно е бил оскверняван, а досега не знаят някой да е глобен. Дори през март, при първото строшаване на плочата на Паметника на Съветската войска, хората в наше лице, които възвърнаха плочата, бяха глобени, а индивидът, който вандализира паметника, беше изкаран воин, разяснява Таков.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР