Представители на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) се срещнаха днес с

...
Представители на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) се срещнаха днес с
Коментари Харесай

Кмета на Казанлък проведе среща с представители на Германо-Българската индустриално-търговска камара

Представители на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) се срещнаха през днешния ден с кмета на община Казанлък Галина Стоянова.

„ Радостна съм, че тази намира се организира по Ваша самодейност! “, приветства тя гостите. Пред доктор Митко Василев, основен шеф в ГБИТК и доктор Мариана Чолакова, представител на ГБИТК – Южен Централен регион, със седалище в Пловдив и Почетен консул на Федерална република Германия Кметът на Казанлък означи, че макар единайсетте побратимени градове от целия свят, с Германия на равнище локална власт няма изработен контакт. Тя описа за обмяната на опит и разнообразни гостувания на делегации, основани основно към розопроизводството и красивото цвете в Долината – емблема на цяла България. „ Винаги се стремим да представяме Казанлък по най-хубавия метод. “, съобщи Галина Стоянова. Кметът на Общината показа Казанлък като доста добър логистичен и промишлен център, описа в резюме за водещата роля на машиностроенето и хидравликата в региона. „ От общо 3 000 компании на територията на цялата община, постоянно някои от огромните попадат измежду първите 10 най-бързо разрастващи се в цялата страна. “, уточни Галина Стоянова. Тя срещна гостите с богатото културно-историческо завещание в Долината на розите и на тракийските царе, обезпечената съгласуваност с създаване на велоалеи до социализираните девет древно-тракийски могилни комплекса всред проучени в региона повече от хиляда. Галина Стоянова изрази вяра час по-скоро да стартира построяването на тунела под Шипка, което доста ще способства за развиването на Казанлък, ще подтиква стопанската система и търговията и заключи: „ Община Казанлък е разпознаваема и с културата, и с бизнеса тук. “.

„ Като организация ние сме много дейни! “, описа доктор Василев от Германо-Българската индустриално-търговска камара. „ От общо 550 членове – немски, български и интернационалните компании и организации, 80 са на територията на Пловдив. “, добави доктор Мариана Чолакова, част от структурата там. ГБИТК е най-голямата двустранна камара в България, единствена, основана въз основата на двустранно междуправителствено съглашение през 2004 година Организацията показва четири огромни панаира на Германия у нас: Дюселдорфски, Лайпцигски, Мюнхенски и Нюрнбергски, част е от мрежата на немските външнотърговски камари на повече от 140 местоположения в 92 страни по света. Д-р Василев обърна внимание, че от дълго време са имали желанието да посетят Казанлък и да открият контакт с локалната власт.

Участниците в срещата се схванаха да търсят допирни точки в разнообразни сфери, с цел да се намерят най-хубавите практики за взаимноизгодно съдействие и взаимни планове.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР