Представители на ГЕРБ ще внесат днес сигнал до прокуратурата, Комисията

...
Представители на ГЕРБ ще внесат днес сигнал до прокуратурата, Комисията
Коментари Харесай

ГЕРБ дават на прокурор Елена Йончева за съдружие с Цветан Василев

Представители на ГЕРБ ще внесат през днешния ден сигнал до прокуратурата, Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) и Национална агенция за приходите против Елена Йончева. Това оповестиха на брифинг в Народното събрание Делян Добрев и Антон Тодоров. Те прецизираха, че мотив за сигнала е информация, с която разполагат, че компанията на Елена Йончева " Авторска телевизия " ЕООД и " Далий трейдинг лимитед ", офшорна компания, записана на Британските Вирджински острови, са съдружници в обща компания - " Офроуд " ООД.

Информацията е обществена, налична е в Търговския указател, сподели Добрев. Според учредителния протокол на новата компания " Авторска телевизия " ЕООД внася 5000 лева капитал, а " Далий трейдинг лимитед " внася 315 000 лева Според Добрев това е " необичайно основаване на компания " - двамата притежатели имат 50 на 50 дял, само че единият дава 5000 лева, а другият 315 000 лева Добрев съобщи, че съгласно обява в български вестник " Далий трейдинг лимитед " е благосъстоятелност на Цветан Василев.

В сигнала си от ГЕРБ ще питат институциите дали е спазено българското законодателство, има ли осъществено закононарушение, има ли пране на пари, има ли данни за други престъпления. Дали става дума за източване на КТБ през тази обща компания на Елена Йончева с офшорната компания " Далий трейдинг лимитед ", добави Антон Тодоров.

Делян Добрев напомни, че преди време на въпрос какви са връзките на Елена Йончева с Цветан Василев тя е твърдяла, че няма такива. Тя излъга цялото общество, в този момент от тези документи се оказва, че освен че има връзки, а е съучастник, разяснява още Добрев.

Самата Йончева пък разгласи, че ще заведе дело за клюка и набеждаване против Делян Добрев и Антон Тодоров от ГЕРБ. " Ще заведа дело за клюка. Това е следващ опит за клюка против народен представител и публицист ", съобщи Йончева пред публицисти в Народното събрание. Ще заведа дело за клюка, по този начин както заведох дело за клюка против Бойко Методиев Борисов, дело, което завоювах, уточни тя. Направеното изказване от Делян Добрев и Антон Тодоров е закононарушение, счита Йончева.

" Тази клюка и набеждаване няма да спре нашето следствие за къщата в Барселона, информация, за която към този момент се появи в медиите. Няма да ни спре тази опасност, това набеждаване, тази клюка, да продължим нашето следствие за къщата в Барселона ", акцентира Йончева. Всичко останало ще чуете в съда, сподели още тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР