Представители на ГЕРБ-СДС дават брифинг в Народното събрание, на който

...
Представители на ГЕРБ-СДС дават брифинг в Народното събрание, на който
Коментари Харесай

НА ЖИВО: ГЕРБ-СДС: В програмата на ПП-ДБ има остро противоречие между бюджета и всички останали сектори

Представители на ГЕРБ-СДС дават брифинг в Народното събрание, на който показват разбор на секторните политики, предлагани от ПП-ДБ. На брифинга участват всички представители на ГЕРБ-СДС върху взаимна управническата стратегия.

" Може да си съставите неверния извод, че процесът е завършил заради неналичието на примирителност, ината за избор на екип - имам поради показаният състав на проектокабинет. Това не е напълно правилно. Работата е свършена доникъде. Има цели сфери, където забележките и предложенията на нашите екипи в огромна степен са признати - спорт, земеделие, просвета, външни работи, защита. Затова насочвам признателност към всички, положили старания да се свърши тази работа, в това число и на ПП-ДБ. Голяма част от предложенията, постъпили към нас, обаче, не са напълно професионални. Имаше доста неща под формата на булети в екселска таблица, заклинания, шепоти. Имаме пропуски в цели браншове - еврофинансиране, грижа за децата, туризъм. Най-големият проблем е обвързван с вътрешната кохерентност - острото несъгласие на бранша " Бюджет и финанси " с всички останали браншове. Дори при консервативни калкулации, за 18 месеца дефицитът в тази стратегия е най-малко 7-8 млрд ", сподели Томислав Дончев.

Теменужка Петкова посочи, че в програмата няма остойностяване на предлаганите политики. Липсват и ограничения против инфлацията, както и проект за присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

" Тоест, ние още веднъж в края на осъществяването на тази стратегия няма да знаем каква е сметката от това. Ако би трябвало да обобщим с едно изречение каква е политиката на ПП-ДБ в региона на финанси и бюджета - това е, че тя не дава отговори и решения, а в противен случай - провокира още въпроси и демонстрира, че посоката която залагат, е неточната посока ", съобщи Петкова.

Яснота липсва и за желанията за реформиране на КПКОНПИ, изоставени са предложенията за увеличение на пълномощията на проверяващите служители на реда, споделят още от ГЕРБ-СДС.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР