Представители на ГДБОП и Агенция Митници са иззели документи и

...
Представители на ГДБОП и Агенция Митници са иззели документи и
Коментари Харесай

Минал ли е взривът за Кримския мост през БГ? Службите се намесиха

Представители на ГДБОП и Агенция " Митници " са иззели документи и записи от камери от Свободна зона - Русе по отношение на инспекцията на изказванията на управляващите в Русия за " българска диря " във гърмежа на камиона на Кримския мост. Това стана ясно от думите на изпълнителният шеф на Свободна зона в Русе Георги Стоилов.

Той изясни, че митнически представител на Baltex Capital S.A., която няма офис в Русе, е спедиторската компания " Тива Ком ". 
-->
" Ние нямаме никакво отношение към товара. Ние сме операторът на този резервоар, само че от там нататък дали стоката е стигнала и къде, не знам ", разяснява един от шефовете на " Тива Ком " Валентин Илиев, представен от Българска телеграфна агенция. Той обясни, че седалището на Baltex Capital S.A. е в Панама. 

Той удостовери, че по документи в контейнера е имало строително фолио. 

" Ние го изпращаме към крайния адресат, който ни е подаден от търговците. Обработваме документите и ги представяме пред митническите органи ", изясни Илиев.

По думите му товарът е пътувал от Украйна през Румъния за Бургас. Той не знае какво се е случило с контейнера по-късно. 

" Разберете, че през днешния ден минават 15-20 камиона с най-различни артикули. Ние сме чист изпращач. В контейнера знаем каква стока има единствено по документи. Затова има контролни органи, които би трябвало да го ревизират, преминавайки през граница. За мен няма нищо общо сред камиона, контейнера и стоката с това, което е стигнало там ", обясни Илиев. 

По думите му позицията на страната, че България няма съучастничество в подготовката на гърмежа на Кримския мост, е вярна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР