Представители на българските волейболни клубове обсъдиха как да изглежда Суперлигата

...
Представители на българските волейболни клубове обсъдиха как да изглежда Суперлигата
Коментари Харесай

Владо Николов: Предложението за две осмици в Суперлигата изглежда най-логично

Представители на българските волейболни клубове разискаха по какъв начин да наподобява Суперлигата при мъжете за новия сезон 2020/2021, като след обсъждане на специфична среща, те се стопираха на разновидността с 16 тима, разграничени в две групи – първа осмица и втора осмица. Това не е дефинитивно решение, като предлагането ще бъде импортирано на идния УС на федерацията на 15 юни, където ще бъде гласувано. Ето какво сподели президентът на Левски София Владо Николов за BGvolleyball.com за полемиката и предлагането на клубовете:

" 16 тима в елита е най-логичният вид предвид на актуалната обстановка, подбудена от ковид и насилственото прекъсване на шампионатите. С формат от две осмици в Суперлигата ще реализираме изравненост на силите и по-интересни мачове. При това състояние няма да има ощетени, предвид на това, че тимовете са се борили във втората група и са имали упоритости за по-горното равнище ".

" Водещо при избора на този вид са по-малкото разноски на тимовете и по-голямо качество на дуелите. Ще бъде реализирано по-голямо равнище на мачовете в първата осмица и по-голяма изравненост на силите при отборите във втората осмица, което ще докара до забавно състезание ".

" Срещата мина в полемики, обсъждаха се няколко разновидности. Като цяло дадоха се разнообразни отзиви имаше дълъг и констуктивен разговор. Много по-добре е по този начин да се прави всичко, като се разисква и се гласоподава, което води до взимане на демократични решения. Сами виждате, че това предложение е взето с 6 на 5 гласа, което приказва за всичко това ".

" Ако се одобри този формат от две осмици на идния УС, занапред от тук нататък ще се разискват още доста неща. Например за предварителните шампионати, които ще дефинират в коя осмица ще играят тимовете. Как ще се играят тези шампионати, формулата за за участниците в плейофите и така нататък Но първо би трябвало да се изчака решението на членовете на УС по това предложение ". Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР