Представители на Асоциацията на прокурорите в България ще внесат във

...
Представители на Асоциацията на прокурорите в България ще внесат във
Коментари Харесай

Асоциацията на прокурорите с писмо до ВСС в защита на Софийска градска прокуратура

Представители на Асоциацията на прокурорите в България ще внесат във Висшия правосъден съвет мнение в поддръжка на прокурорите от Софийска градска прокуратура по отношение на непозволения напън, оказван върху прокурори и следователи, който е в цялостен прорез с правилата на разделяне на управляващите и отговорността, както и с европейските полезности.

Това се показва в известие на асоциацията.

Преди дни породи напрежение сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи поради следствието на изчезналите милиони за градежа на Автомагистрала " Хемус ".

Прокуратурата упрекна Министерство на вътрешните работи в невиждан напън по следствието. Твърдят, че проверяващите и юристът на единствения обвинен са поискали той да остане под домакински арест, с цел да спомага.

В отговор, от Министерство на вътрешните работи и ГДБОП оповестиха, че два пъти прокурори осуетяват разпита на задържания, който е подготвен да приказва за схемата. Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков упрекна прокуратурата, че стопира следствието, изпълнявайки политическа поръчка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР