Представители на 20 японски компании идват през октомври в България,

...
Представители на 20 японски компании идват през октомври в България,
Коментари Харесай

20 японски компании ще търсят ИТ специалисти от България

Представители на 20 японски компании идват през октомври в България, с цел да търсят на ИТ гении от страната ни, оповестяват от " ДжобТайгър ", които ще провеждат обичайното кариерно ревю Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и Аутсорсинг.

За първи път японският ИТ бизнес ще има специфичен ъгъл. Фирмите в него ще са работодатели, които нямат посланичество в България и не участват на българския трудов пазар.

Събитието ще се организира в 4 университетски града, както и ъв виртуално на профилираната платформа на Brazen Technologies:
София - 14 октомври 2023 Виртуален ден - 17 октомври 2023 Габрово - 19 октомври 2023 Пловдив - 21 октомври 2023 Варна - 21 октомври 2023  Над 10 000 лв. месечно: кои са най-търсените ИТ позиции у нас и по какъв начин са заплатени
Над 10 000 лв. месечно: кои са най-търсените ИТ позиции у нас и по какъв начин са заплатени

Има ли " балон "? Пред Money.bg приказва Георги Иванов от Noble Hire

Участието на японския бизнес се провежда взаимно с Mynavi Corporation и Министерство на стопанската система на Япония.

Компаниите от страната на изгряващото слънце ще оферират както благоприятни условия за дистанционна работа, по този начин и варианти за релокация.

Все още не е ясно какво заплащане ще оферират японските компании, само че то евентуално ще е над междинното за ИТ бранша в България, което е над 4 000 лв..

Според изследване на Национален статистически институт, при 5 години трудов стаж в сферата, 63% от ИТ експертите у нас получават междинната за бранша заплата или по-висока. За най-опитните ИТ специалисти, тези с над 10 години опит, този % е към този момент над 75%.
 Общата облага на най-големите японски компании доближи исторически връх
Общата облага на най-големите японски компании доближи исторически връх

Това демонстрират данните за 1163 водещи японски компании от премиум секцията на Токийската фондова борса
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР