Представете си мъж, който удря партньорката си. Картината, която идва

...
Представете си мъж, който удря партньорката си. Картината, която идва
Коментари Харесай

Марадона и Шон Конъри, или колко бързо прощаваме за насилието над жени

Представете си мъж, който удря партньорката си. Картината, която идва на разум, евентуално включва противоположен човек, вдигнатата му ръка и лицето му, изкривено от гняв. Всички можем незабавно да го осъдим, нали? Но какво, в случай че ядосаното лице е познато, забелязано хиляди пъти в напълно друг подтекст? Ако принадлежи, да речем, на най-известния и уважаван футболист в света – Диего Марадона?

Съдейки по изблика на международна скръб, последвала гибелта му, изглежда прекомерно невероятно да се признае, че нашите герои, изключително нашите спортни идоли, са били упрекнати по меродавен метод в домашно принуждение. Лицето на Марадона просто не се побира в тази неприятна картина – в случай че не сте гледали видеоклипа (преди да го свалят).

За първи път уличаващото видео бе излъчено по аржентинския ефирен канал преди шест години, напомня английският " Гардиън ". На фрагментите наподобява, че Марадона удря тогавашната си другарка, някогашната професионална футболистка Росио Олива, 30 години по-млада от него. В миг на несигурност футболистът се развиква, тъй като тя си рови в телефона и по-късно наподобява, че я удря два пъти.

Шамарите се чуват ясно от саундтрака. Чува се и Олива, която му крещи на испански: " Спри, стой, апелирам те, Диего, стой да ме удряш. "

Марадона не е оспорил достоверността на видеото, само че отрича да е удрял Олива. " Грабнах телефона, само че се заклевам в Бог, че в никакъв случай не съм удрял жена ", настоял той. Това не е първият път, когато Олива обвинява Марадона в корист с нея, макар че правосъдни каузи по този начин и не са водени.

Друг случай се случва в аероплан по време на полет, пред очите на десетки очевидци. Тогава Марадона словесно малтретира Олива, а най-после я хваща за врата.

Домашното принуждение нормално се подценява или остава невидимо, изключително в случай че хипотетичният причинител е първокласен футболист или прочут артист. Когато олимпийският състезател Оскар Писториус простреля приятелката си Рийва Стийнкамп, коментаторите в началото възприеха с ненаситност неговата версия, че тя била просто една натрапница. Едва доста по-късно и след дълготрайно правосъдно произвеждане Писториус е приет за отговорен в ликвидиране.

Връзките, в които дамите са измъчвани, постоянно се разказват като непостоянни, като това обезличава виновността на насилника. Но ревностните прояви на Марадона – който веднъж изхвърля Олива от вкъщи си в Дубай, откакто неправилно я обвинява във флирт с вратаря на Манчестър Юнайтед – ще бъдат извънредно познати на всяка жена, която е изпитала насила, надзор, мъчителна доминация.

Миналия месец скърбяхме за шотландския артист Шон Конъри – притежател на рицарско звание, наред с доста други оценки, който почина на 90-годишна възраст.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР