Представения наскоро Motorola Edge 40 Neо e един от последните

...
Представения наскоро Motorola Edge 40 Neо e един от последните
Коментари Харесай

Motorola Edge 40 Neo: стилен, убедителен претендент търсещите идеалния телефон в средния клас

Представения неотдавна Motorola Edge 40 Neо e един от последните шлагери в междинния клас, на една от най-традиционните компании в него. С цена от под 700 лева на свободна продажба и със солидните си спецификации той безспорно сграбчва окото, загатвайки, че те са отражение на тези на по-скъпия смарт телефон Motorola Edge 40, на който също направихме ревю. Този телефон се отличава като един от дребното в сегмента, който може да се похвали с рейтинг IP68 и екран със 144Hz периодичност на освежаване. Освен това той работи с съвсем чиста операционна система Android и разполага с напълно новия SoC MediaTek Dimensity 7030.

Каня ви да прочетете идващите редове, с цел да разберете дали тези впечатляващи характерности на хартия се трансформират в също толкоз впечатляващо показване в действителния живот в нашето ревю на Motorola Edge 40 Neo.

Дизайн и екран

Moto Edge 40 Neo следва същия дизайнерски език като по-големия си брат, Edge 40. Устройството показва първокласен тил от веганска кожа, допълнен от нежно извити ръбове и елегантна рамка. Въпреки външния си тип си коства да се означи, че рамката е направена от пластмаса. Този избор на материал обаче не прави компромис с издръжливостта на телефона. Изключителна характерност на устройството е неговият документ за водо- и прахоустойчивост IP68, което е неповторима характерност в неговия сегмент.

Телефонът може да се похвали с тъничък профил, като дебелината му е единствено 7,9 мм, а тежестта му е едвам 172 грама. Това го прави извънредно елементарен за носене, без да натоварва китката ви. Въпреки че задният панел може да не излъчва същото равнище на изисканост като по-скъпия си сътрудник Edge 40, той въпреки всичко съумява да завладее с контрастната си железна платформа за камерата и елегантно поставеното лого на Motorola в центъра.

Телефонът се предлага в три цветови разновидността: Caneel Bay, Soothing Sea и Black Beauty. Последният няма покритие от веганска кожа на гърба, както другите цветови разновидности. Получих за обзор разновидността Caneel Bay, който има меко казано страховит външен тип. Ако предпочитате по-скромен външен тип, си коства да разгледате разновидността Soothing Sea, който също е страховит.

USB Type-C портът на телефона за зареждане и транспорт на данни се намира в долния край дружно с решетката на високоговорителя и тавата за изваждане на SIM картата. Бутоните за мощ на звука и за включване, които може да са малко сложни за постигане, без да прибягвате до гимнастика с пръсти, са ситуирани на десния гръбначен дирек. На лицевата страна на устройството е ситуиран закривен 6,5-инчов 144Hz pOLED екран с FHD+ резолюция, DCI-P3, DC димиране, поддръжка на HDR10+ и 1300 нита оптималната бляскавост.

Изживяването при гледане остава на равнището на по-скъпия смарт телефон Moto Edge 40. Той предлага богати, живи и ясни цветове, подчертани от надълбоко черно, което покачва качеството на наличието. Освен това телефонът може да се похвали с похвално равнище на пикова бляскавост, което обезпечава удобна приложимост навън. Адаптивната периодичност на освежаване на екрана от 144 Hz обезпечава плавна реакция при допиране и плавни анимации. Ако се притеснявате за батерията, имате опция да настроите честотата на освежаване на 120Hz или 60Hz.

Високоговорителите на Moto Edge 40 Neo прелестно допълват преживяването при гледане. Телефонът разполага със стерео високоговорители с Dolby Atmos, които обезпечават явен и мощен тон. За сигурност има вграден в екрана скенер за пръстови отпечатъци, който работи много точно и отключва устройството за момент.

_cuva

_cuva

_cuva

_cuva

_cuva

_cuva

_cuva

_cuva

_cuva

_cuva

_cuva

_cuva

_cuva

Камери

Motorola Edge 40 Neo споделя приликите си с Edge 40 и в отдела за камери. Телефонът разполага с двойна задна камера, включваща 50MP главен датчик с OIS и 13MP ултраширок обектив със 112-градусово зрително поле (FoV). Това е добра конфигурация на камерата, с която можете да се похвалите при удобни условия на осветеност. И главната, и ултрашироката камера оферират бърз автофокус и скорост на пандиза, а изображенията, които получавате, са богати на елементи. Цветовете обаче може да наподобяват малко прекомерно обработени, разминавайки се с действителния пейзаж.

При все това изображенията наподобяват подготвени за обществените мрежи, с задоволителен динамичен обсег, с цел да бъдат образно привлекателни. Освен това има минимално деформиране по краищата на фрагмента при ултрашироки фотоси. Ултраширокият датчик на телефона служи и като макросензор и се оправя по-добре със снимането на фотоси в непосредствен проект в съпоставяне със специфичния 2МР датчик.

При слаба светлина главният датчик изключително се откроява за мен. Той прави приятни фотоси за цената. Има задоволително рязкост и равнище на подробност. Освен това имате опция да употребявате нощния режим, с цел да намалите шума.

За селфита и видеоразговори Edge 40 Neo употребява 32MP камера, която се намира в средата на екрана. Отново ми харесва какво прави датчикът в добре осветена среда. Забелязва се наклонност към прекомерно изостряне на детайлите на лицето, само че също така селфитата наподобяват много обещаващо. Що се отнася до портретите, при които се употребяват изчислителни механизми за обособяване на предния от задния проект, можеше да се оправят по-добре с разпознаването на ръбовете.

Производителност и програмен продукт

В основата на Motorola Edge 40 Neo стои SoC MediaTek Dimensity 7030. Този нов 6nm SoC от междинен клас е 5G-съвместим и идва с две ядра Cortex-A78 и шест ефикасни ядра Cortex-A55. Чипсетът подсигурява, че смарт телефонът обезпечава респектираща продуктивност в действителни и синтетични бенчмарк проби.

Moto Edge 40 Neo реализира 1048 точки в едноядрените и 2538 точки в многоядрените проби на Geekbench. Резултатът му в AnTuTu е ужасните 4 40 956 точки, само че това се дължи на невъзможността на приложението да мери резултата на графичния процесор на телефона. Що се отнася до теста CPU Throttle, телефонът регистрира спад от 30% от оптималната си продуктивност при работа с 50 влакна в продължение на половин час.

Що се отнася до действителната продуктивност, телефонът не прояви компликации или throttling по време на постоянна приложимост. Той бързо започва приложенията, улеснява безпроблемното прекосяване през екрана и се оправя с лекост с многозадачната работа. Освен това Edge 40 Neo даде приемливо гейминг преживяване, работейки в BGMI с HDR графика и висока периодичност на фрагментите. Въпреки това телефонът може да се нагрее след известно време и да докара до понижаване на продуктивността. Въпреки че това може да тормози тежките консуматори, за елементарните консуматори продуктивността на устройството остава повече от задоволителна.

Що се отнася до софтуера, Motorola Edge 40 Neo работи с MyUX скин върху Android 13 незабавно след изваждане от кутията. Потвърдено е, че телефонът ще получи най-малко две огромни софтуерни актуализации. Както и да е, сегашният потребителски интерфейс (UI) се придържа прецизно към естетиката на стоковия Android, като се отличава с изчистен и минималистичен дизайн с минимално количество блокиран програмен продукт. Въпреки това към момента има няколко варианти за персонализиране, с цел да приспособите смарт телефона към желанията си.

Подобно на други устройства на Motorola, Edge 40 Neo дава разнородни жестове, като да вземем за пример завъртане за пускане на приложението на камерата и осъществяване на двоен удар за активиране на светкавицата. Motorola е въвела и функционалността Edge light в този смарт телефон, която осветява ръбовете с разнообразни светлини, с цел да демонстрира вести. Тази функционалност се оказва изключително комфортна, когато телефонът е подложен с лицето надолу.

Батерия и скорост на зареждане

Мotorola Edge 40 Neo е оборудван с 5000 mAh батерия, която обезпечава задоволително сила, с цел да издържи най-малко един ден сред зарежданията. При умерена приложимост непрекъснато постигах малко над шест часа работа на екрана на това устройство, което е обичайно. В теста за батерия на PCMark телефонът реализира резултат от 8 часа и 13 минути, което е ниско равнище за стандарта му.

Що се отнася до зареждането, телефонът може да доближи цялостен заряд от 0 до 100% за по-малко от час с помощта на 68W бързо зарядно устройство.

Впечатления след един месец потребление на апарата

Motorola Edge 40 Neo впечатлява със своя моден дизайн, IP68 рейтинг и първокачествен екран. Производителността му също остава прилична за ежедневни задания и елементарни игри, а настройката на камерата впечатлява с положителни резултати при удобни условия на осветяване, макар че има известна несъразмерна обработка на цветовете. Телефонът предлага добре уравновесено преживяване. Освен с атрактивен дизайн и впечатляващ екран, той може да се похвали с съвсем стоков програмен продукт за Android, постоянна батерия и благоприятни условия за бързо зареждане. Всички тези фактори се сплотяват, с цел да обезпечат на потребителите солидно, всеобхватно преживяване, изключително като се има поради конкурентната му цена, която сега е под 700 лева

Motorola Edge 40 Neo е смарт телефон, който заслужава съществено внимание поради цената си. Той се отличава с отличен дизайн, предлага впечатляващ екран и може да се похвали с отличен живот на батерията.

Плюсове
    Телефонът може да се похвали с тъничък профил.     Дисплеят е много впечатляващ за цената.     Животът на батерията е задоволително добър, с цел да издържи през целия ден при умерена приложимост.     Софтуерът се придържа към естетиката на стоковия Android.
Минуси
    Камерите от време на време пренасищат цветовете.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР