Представената вчера концепция Mercedes-Benz CLA показва, че дори един от

...
Представената вчера концепция Mercedes-Benz CLA показва, че дори един от
Коментари Харесай

CATL ще произвежда усъвършенствани LFP батерии с функция за бързо зареждане в Германия и Унгария

Представената през вчерашния ден идея Mercedes-Benz CLA демонстрира, че даже един от най-старите производители на коли в света осъзнава смисъла на литиево-желязофосфатните (LFP) акумулатори, защото производството им е по-евтино. Китайската компания CATL ще локализира сглобяването на своите най-нови LFP акумулатори с функционалност за бързо зареждане в Германия и Унгария.

Главният инженер на CATL Гао Пенгфей съобщи това по време на събитието IAA Mobility в Мюнхен, оповестява Ройтерс. Едва предишния месец китайският производител показа ново потомство LFP акумулатори, наречени Shenxing, които се отличават освен с висока компактност на предпазване на сила (благодарение на усъвършенстваното разположение на клетките), само че и с висока скорост на зареждане. По този метод при стайна температура благодарение на станцията за експресно зареждане единствено за 10 минути може да се възвърне до 80% от номиналния заряд на батерияta. Дори при негативни температури до -10 градуса по Целзий времето за зареждане не надвишава 30 минути. В същото време работата на батерията от seriqta Shenxing при такива температури ще оказва по-малко въздействие върху способността на електрическия автомобил да форсира до 100 км/ч за времето, посочено в спецификациите.

В Китай CATL ще стартира да създава батерииte Shenxing до края на тази година, а през идната година те ще се оферират в серийните електрически автомобили. С течение на времето производството на тези акумулатори, както изяснява представителят на компанията, ще бъде проведено в фабрики в Германия и Унгария. Първият към този момент работи от декември 2022 гoдина, до момента в който вторият би трябвало да влезе в употреба до 2-3 години и ще бъде най-големият за CATL в Европа. Все още не е конкретизирано по кое време тъкмо ще се създават батериите от серията Shenxing в Европа и кои ще са клиентите на CATL в тази област.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР