Представената нова технология е затворена система за обезболяване, в която

...
Представената нова технология е затворена система за обезболяване, в която
Коментари Харесай

Нов тип мозъчен имплант премахва всяка болка без каквито и да било лекарства

Представената нова технология е затворена система за обезболяване, в която региона на мозъка, която подава сигналите за болежка, се свързва с другата област на мозъка, която я отслабва и по този метод се обезвреждат неприятните чувства. Експериментите демонстрираха, че новият имплант се оправя с всевъзможни болки и бързо облекчава положението.

Учените от нюйоркския университет от дълго време работят върху премахването на хроничната болежка без потреблението на медикаменти. Те са се фокусирали върху създаването на мозъчен имплант и в този момент показаха затворена система за обезболяване, която неотложно и в действително време отстранява болката.

В множеството решения от сходен вид, в които се употребяват мозъчни импланти, се ползва различаване и декодиране на мозъчните импулси. Но в този момент американските учени са свързали мозъка самичък със себе си и по този метод не се постанова потреблението на каквото и да било тяхно декодиране и шифроване, както и каквито и да било профилирани принадлежности. Получава се нещо като биологична противоположна връзка, която отстранява болката на равнището, на което тя се появява.

Новият имплант е нещо като самобитен невронен мост, който съединява две области на мозъка. След като съответната част на мозъка подаде характерния сигнал за болежка, автоматизирано се започва светлинен лъч, който подтиква невроните, погасяващи сигналите за болежка. Учените особено акцентират, че имплантът се задейства единствено при пораждане на болежка и по никакъв метод не въздейства на мозъка при другите негови положения.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР