Предстартова подготовка във фитнес залите. От понеделник тренировките вече са

...
Предстартова подготовка във фитнес залите. От понеделник тренировките вече са
Коментари Харесай

Предстартова подготовка във фитнес залите, готови ли са да отворят?

Предстартова подготовка във фитнес залите. От понеделник тренировките към този момент са позволени със заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

Трениращите ще би трябвало да съблюдават отдалеченост от метър и половина. На всеки клиент се поставят по 4 кв. м от залата. Така, в помещение от 100 кв.м ще могат да спортуват до 25 души.

Разрешени ще бъдат и груповите занимания, при същите правила, само че при най-много 10 трениращи в зала.

На този стадий остават неразрешени всевъзможни групови занимания с деца и възпитаници отвън учебната система.

След повече от два месеца без тренировки Мартин Гаджев е подготвен още веднъж да отвори залите за клиенти. „ Всички ние можем да се върнем назад. Наясно сме, че това ще става поетапно и ще бъде мъчно. Идеята е да не фалираме”, уточни Гаджев за NOVA.

Между трениращите, както и инструкторите, би трябвало да има метър и половина разстояние. Залите ще се дезинфекцират 4 пъти на ден, а при тренировки ще бъде наложително върху лежанките да се слага персонална забрадка.

Същите правила ще се съблюдават и в съблекалните и баните. За да се обезпечи разстояние шкафчетата за преобличане ще се употребяват през едно.

При груповите тренировки условието е до 10 спортуващи в зала. Според някои от притежателите на фитнеси обаче при по-големите зали безвредно могат да спортуват доста повече хора.

„ Там ще е още по-лесно, тъй като отстоянието е планувано авансово. Могат да влязат, според от квадратурата на залата, избран брой хора. Хубаво би било да има предварителни записвания, с цел да не се получават струпвания”, изясни Ангел Трендафилов от Асоциация БГФИТ „ Спорт, здраве, дълголетие”.

За да остане време за стерилизация сред групите, фитнес инструкторът предлага тренировките да се понижат от час на 45-50 минути.

„ Тренировката е по този начин издигната, че за към 45 минути мускулната група е направена и може с чиста съвест човек да си тръгне от залата”, разяснява още Трендафилов.

Солариумите, сауните и парните бани във фитнесите остават затворени.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР